Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Netgear’s Nighthawk X4S komt inclusief ADSL modem

Tijdens de IFA heeft Netgear haar nieuwste generatie Nighthawk routers onthuld. De nieuwe Nighthawk X4S bevat een aantal vernieuwingen waaronder een ingebouwd modem voor gebruikers van ADSL/VDSL.

De Netgear Nighthawk X4S is een router uit de AC2600 serie van Netgear. Het modem van de Nighthawk X4S is compatible met ADSL, ADSL2, ADSL2+, VDSL en VDSL2. Heb je internet via glas of COAX, kun je het modem gewoon negeren en de Nighthawk X4S via de WAN poort als reguliere router inzetten.

Onder de motorkap van de Nighthawk X4S ligt een 1.4GHz dual-core processor. De maximale snelheid op 2.4GHz van de Nighthawk X4S bedraagt 800Mb/s tegenover 1733Mb/s op 5.0GHz in combinatie met het WiFi 802.11ac protocol. De meeste high-end smartphones, tablets en laptops bieden hier tegenwoordig wel ondersteuning voor.

De Nighthawk X4S is door Netgear voorzien van Quad-stream Wave 2 wifi. Dit betekent dat de Nighthawk X4S tot vier datastromen per wifi frequentie levert om zo de verbindingen tussen router en apparaten zo goed mogelijk te optimaliseren. Bovendien kan deze nieuwe generatie Nighthawks gebruik maken van de functie om kanalen dynamisch te wisselen om zo minder last te hebben van eventuele storingen die andere WiFi netwerken en apparaten veroorzaken.

Op de Nighthawk X4S zitten ook twee USB 3.0 poorten die voorzien zijn van Netgear’s ReadyShare technologie. USB drives en printers kunnen zo snel en gemakkelijk met het hele netwerk worden gedeeld. Met ReadyShare Vault kunnen de drives ook gebruikt worden om getimede back-ups van computers op het netwerk te maken. Mediabestanden zijn via DLNA met het hele netwerk te delen en printers zijn toegankelijk via het AirPrint platform van Apple.

Beschikbaarheid

De Nighthawk X4S (D7800) kost €289,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.