IFA2015: MyHomeBox, de Nederlandse IoT / Smart Home hub

Gisteravond werd tijdens het IFA Showstoppers evenement de Nederlandse MyHomeBox gelanceerd. GadgetGear was er letterlijk als eerste bij om alle details over de MyHomeBox te weten te komen.

Het verhaal van MyHomeBox begint bij de antennes die in de blokvormige hub zijn ingebouwd. Daar vinden we de 433MHz antenne die met KlikAanKlikUit, Chacon en andere goedkopere merken kan schakelen. Met 868MHz biedt de MyHomeBox ook ondersteuning voor sensoren met tweeweg communicatie. Denk aan de schakelaars en sensoren van EasyHome/HomeWizard.

Met ondersteuning voor ULE is de MyHomeBox futureproof omdat er nog weinig apparatuur is dat met ULE overweg kan. Deze techniek heeft wel de toekomst omdat deze net als Bluetooth zeer zuinig is en oja, bluetooth zit er natuurlijk ook op. Net als WiFi, Z-Wave en Zigbee. Een USB poort maakt het mogelijk om in de toekomst nog een extra module aan te sluiten.

MYHOMEBOX_iPhone_app_front

Technisch gezien lijkt de MyHomeBox dus alles in huis te hebben om met vrijwel alle domotica producten te kunnen communiceren zolang fabrikanten er maar voor zorgen dat de producten daadwerkelijk open zijn. Het aansturen gaat via de MyHomeBox app. De vroege versie die wij te zien kregen gaf een aardig idee van de mogelijkheden die de box te bieden heeft zoals het clusteren van LED lampen van verschillende merken en het gelijktijdig aanzetten hiervan in plaats van om en om.

Leuk detail is dat de MyHomeBox op een eigen variant van Linux draait, maar ontwikkelaars de MyHomeBox kunnen flashen met hun eigen software. Het systeem is bovendien voor techneuten zelfs qua hardware aan te passen en met behulp van een micro-SD slot ben je zelf de baas over de hoeveelheid opslagruimte op de box zelf (al maakt de box veel gebruik van de Amazon cloud).

Wat we te zien hebben gekregen is allemaal nog lang niet af, maar de mannen achter MyHomeBox laten in ieder geval iets zien dat de potentie heeft om al die losse smart home producten in huis te ordenen en de concurrentie met het eveneens Nederlandse Homey aan te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.