IFA2015: Eyefi introduceert de 16GB Mobi Pro kaart

Tijdens een lunchsessie heeft Eyefi ons bijgepraat over de toekomst van het bedrijf. Waar het bedrijf altijd een pionier is geweest op het gebied van WiFi kaarten voor camera’s (er zijn heel wat slechte alternatieven), zien ze zelf ook wel dat steeds meer camera’s WiFi aan boord hebben. De Eyefi Cloud heeft de toekomst en dat onderstrepen ze met een goedkopere 16GB Eyefi Cloud kaart.

Tot nu toe bood Eyefi twee keuzen wanneer je met de EyeFi Cloud wilde werken. Je ging voor het 8GB instapmodel voor de consument waarbij je drie maanden Eyefi Cloud kreeg, of je ging voor het 32GB pro model met 1 jaar Eyefi Cloud. Met de 16GB Eyefi Pro zien we nu eindelijk een tussenstap. Een tussenstap met nog steeds één jaar gratis Eyefi Cloud. Bovendien kunnen de Mobi Pro kaarten in WiFi Infrastructuur modus gebuikt worden waardoor jouw smartphones en tablets gewoon beschikbaar blijven op jouw netwerk wanneer je met de kaart aan het fotograferen bent. Ook het overzetten van RAW bestanden is geen enkel probleem met de Mobi Pro kaart.

Het aanbieden van de gratis Eyefi Cloud bij deze kaart is interessant. Normaal kost een jaar Eyefi Cloud je €49,99 terwijl deze 16GB kaart je €61,99 kost. Voor €22 meer kan je dus jouw oude camera met jouw smartphone en de Eyefi Cloud in verbinding brengen.

Het Eyefi Cloud lidmaatschap geeft je recht op ongelimiteerde dataopslag voor foto’s en video’s. Ook voor RAW bestanden. Daarnaast krijg je van Eyefi de belofte dat ze jouw bestanden niet verkleinen en/of comprimeren. Iets dat andere (veelal gratis) oplossingen wel doen, maar je niet moet willen als je de Eyefi Cloud als enige back-up voor jouw beeldmateriaal gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.