Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Dyson introduceert stofzuiger om matrassen te reinigen

Het is al lang geen geheim meer dat onze matrassen vol smerigheid zitten en dat dit enorm veel invloed kan hebben op onze gezondheid. Dyson heeft berekent dat het gemiddelde matras tot 2.2 miljoen stofmijten kan bevatten die elk twintig keer per dag poepen.

Na £250 miljoen de hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van de V6 motor die we kennen van de snoerloze Dyson V6 stofzuiger, hebben de onderzoekers van Dyson vastgesteld dat deze nu voldoende zuigkracht kan genereren om een verschil te maken.

Deze motor vult het team aan met een speciale stofzuigermond voor matrassen. Deze verdeelt de zuigkracht optimaal om zoveel mogelijk rotzooi uit de matras te trekken. Daarnaast zorgen nylon borstels ervoor dat ze vastzittend vuil aan het oppervlak lostrekken.

Eenmaal in de Dyson V6 Mattress stofzuiger filtert de bekende Root Cyclone technologie van Dyson al het grove vuil uit de lichtstroom. Een speciaal filter achterop de V6 Mattress houdt deeltjes tot 0,3 micron in formaat tegen. Dyson durft te stellen dat de lucht die uit de V6 Mattress komt, schoner is dan de lucht die je normaal inademt.

Beschikbaarheid

De Dyson V6 Mattress gaat €299 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.