IFA2015: Alles Draadloos met de Parrot Zik 3

Parrot is alweer bij de derde generatie van haar high-end Zik hoofdtelefoonlijn. Vanmorgen presenteerde het Franse bedrijf de nieuwe hoofdtelefoon aan de pers op de IFA.

De tagline van haar persevent was ‘wireless everything’. Parrot doelt niet alleen op het gebruik van bluetooth en NFC voor een draadloze verbinding met jouw smartphone of tablet, maar ook de mogelijkheid om de Zik 3 op te laden met behulp van een draadloze qi lader.

Ook de innovaties van de Zik, zoals de touchbediening op de oorschelp, en van de Zik 2, het automatisch op standby gaan wanneer je hem afzet, zijn aanwezig in de Zik 3. Daarnaast krijg je actieve filtering van het omgevingsgeluid en… hij kan de metingen van het omgevingsgeluid naar de cloud van Parrot sturen (in combinatie met jouw GPS gegevens). Wanneer alle gebruikers dit doen, krijgt Parrot een interactieve lawaaikaart van de wereld. Parrot geeft toe zelf nog niet echt te weten wat ze ermee willen doen, maar het idee vinden ze in ieder geval leuk ;-).

Een opvallende tweede feature van het ruisfilter in de Zik 3 is dat Parrot een deel van het omgevingsgeluid terug in de hoofdtelefoon kan mixen wanneer je op straat loopt. Zo hoor je auto’s toch gewoon aankomen. Hierdoor krijg je de veiligheid van een semi-open hoofdtelefoon in een compleet gesloten hoofdtelefoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.