Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei Watch bevat wel een speaker, maar gebruikt deze niet

Nog even en één van de meest begeerlijke Android smartwatches zal in de Nederlandse schappen liggen. Ik heb het over de Huawei Watch. Een smartwatch met rond display en het eerste met een speaker.

De aanwezigheid van een speaker in het horloge is bijzonder en zou het mogelijk maken muziek te luisteren en wellicht zelfs om met het horloge gesprekken te gaan voeren. Toch is er vanuit Android Wear nog geen ondersteuning voor speakers. Nog niet tenminste.

Het is niet de eerste keer dat een Android Wear horloge hardware bevat die niet in gebruik is. Sony’s SmartWatch 3 bevatte ook al WiFi hardware toen het op de markt kwam. Toch duurde het maanden voor Google een update uitbracht waarmee Android Wear ook daadwerkelijk WiFi kon gebruiken. Voor Sony SmartWatch 3 eigenaren waar het toen een aangename verrassing dat hun horloge meteen helemaal up to date was.

De aanwezigheid van de speaker zou dus kunnen suggereren dat één van de meest gevraagde functies binnenkort in Android Wear komt te zitten. Misschien horen we dit wel tijdens de presentatie van Google op 29 september. Huawei heeft immers met Google samen een Nexus toestel ontwikkeld. Dus er is zeker spraken van een goede band tussen de twee.

Via Android Police.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.