Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google introduceert de Chromecast Audio en vernieuwt de Chromecast

Google heeft gisteravond twee nieuwe Chroomecast’s gepresenteerd. Het gaat om een nieuwe uitvoering van de bestaande Chromecast die de nodige comfortupdates heeft ontvangen en de Chromecast Audio waarmee iedere audioset via Chromecast is aan te sturen.

Chromecast

Het nieuwe design van de Chromecast is vrij opvallend. Zo opvallend dat Google dit onderstreept door hem niet alleen in het zwart te leveren. Hij verschijnt nu ook in knalgeel en knalrood. De nieuwe vorm zorgt er vooral voor dat de Chromecast beter in TV’s te plaatsen is waar weinig ruimte om de HDMI poort beschikbaar is.

Verder heeft Google de WiFi elektronica aangepast. Deze kan nu gebruik maken van 5GHz waardoor de Chromecast meer bandbreedte tot haar beschikking heeft.

Chromecast Audio

De Chromecast Audio is een nieuwe Chromecast om jouw bestaande audio apparatuur aan het Chromecast netwerk te verbinden. Met de nieuwe Chromecast app is het onder anderen mogelijk om audio diensten als Spotify en Google Play Music naar de Chromecast Audio te streamen. Leuk detail is dat de Chromecast Audio op een LP lijkt.

https://www.youtube.com/watch?v=yX6Kkq7hPJY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.