Adobe introduceert Photoshop en Première Elements 14

Adobe kondigt vandaag haar nieuwste Elements software aan. Het gaat om de nieuwe Adobe Photoshop Elements 14 & Premiere Elements 14 die de logische opvolgers van de dertiende generatie zijn.

Photoshop Elements 14

De nieuwe featureset van Photoshop Elements 14 begint met een leuke integratie met Facebook. Zo is het mogelijk om direct vanuit Photoshop Elements 14 jouw Facebook coverfoto aanpassen. Maar niet alleen dat. Natuurlijk zijn foto’s die je bewerkt ook meteen op Facebook te zetten.

Met nieuwe slideshow opties zijn foto’s creatief te plaatsen op Vimeo en Youtube. Leuk detail is dat Photoshop Elements 14 meerdere foto’s op een enkele slide kan plaatsen om zo net even wat origineler over te komen.

Uit het grote Photoshop komt nu het camera shake filter naar Photoshop Elements 14. Hierdoor is bewegingsonscherpte op foto’s te minimaliseren. Ook uit het grote Photoshop afkomstig is het dehaze filter, wat één van de belangrijkste functies in de laatste Photoshop CS is geworden. Hiermee is de waas uit foto’s weg te filteren.

Verder mag je een serie nieuwe handelingen op basis van wizards verwachten (34 in totaal) en is het automatisch bijwerken van foto’s aangepakt waardoor deze nauwkeuriger moet werken. Een nieuwe select tool maakt het gemakkelijker om mensen uit foto’s te knippen. Ook bij los wapperend haar ;-).

Premiere Elements 14

Premiere Elements 14 heeft de export functies flink aangepakt. Deze lijken nu een stuk overzichtelijker te zijn, maar nemen je ook meer bij de hand. Jij zegt waar je de video op wilt gebruiken en Premiere Elements 14 zal zorgen dat je het optimale bestandsformaat ontvangt.

Ook het toevoegen van geanimeerde titels moet een stuk gemakkelijker zijn in het nieuwe Premiere Elements 14 en er is volledige ondersteuning voor het verwerken van 4K beelden. Net op tijd natuurlijk gezien de enorme hoeveelheden smartphones die video’s op 4K kunnen vastleggen.

Adobe Organizer

De backbone van de Elements software is natuurlijk de Oranizer die er voor zorgt dat je foto’s en video’s snel kunt terugvinden. De nieuwste versie beschikt over een verbeterde gezichtsherkenning. Hierdoor is het herkennen en taggen van personen veel nauwkeuriger geworden. Correcte autotagging is natuurlijk erg belangrijk omdat dit je een hoop tijd scheelt. Daarnaast houdt de software beter rekening met locaties en activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.