Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

29 september brengt ons Android M en een nieuwe Chromecast

Google heeft de pers uitgenodigd om op 29 september neer te strijken in het altijd gezellige San Francisco. Hoewel officieel nog niet bekend is wat Google zal presenteren, hebben we al wel een vermoeden.

Zo zal Google eindelijk een opvolger voor de Chromecast gaan lanceren. Naar verwachting krijgt deze niet alleen een heel ander ontwerp, maar zal deze vooral gebruik gaan maken van de nieuwe 5.0GHz 802.11ac WiFi standraad. Deze nieuwe WiFi standaard heeft een iets korter bereik dan dat van 2.4GHz signalen, maar is doorgaans wel een stuk sneller en daarmee beter geschikt voor het kijken van media.

Een andere nieuwe feature zou Fast Play zijn. Hiermee verschijnen content feeds op het homescherm van de ChromeCast. Via een eigen AUX uitgang is het mogelijk om geluid op hogere kwaliteit aan de Chromecast te onttrekken.

Verder zal Google de details van Android 6.0 Marshmallow bekendmaken. Google onthulde dit OS voor het eerst tijdens Google I/O. Met het tonen van de nieuwe Android verzie zal Google zeer waarschijnlijk de nieuwe Nexus smartphones toestellen voorstellen. Daarbij zal Google voor het eerst samenwerken met Huawei en dat is interessant. Huawei heeft namelijk de beste vingerafdruksensor die we tot nu toe zijn tegengekomen en in Android 6.0 gaat Google het gebruik van deze sensor eindelijk standaardiseren. Naar verwachting zal Huawei het toestel onder de naam Nexus 6P produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.