Review: Sony Xperia Z3+ Charging Dock (DK52)

Ter aanvulling op de Xperia Z3+ levert Sony sinds kort ook de Z3+ Charging Dock DK52. Een handige USB dock om de Xperia Z3+ handig mee op te laden en eventueel te synchroniseren met de PC of Mac.

Unboxing

De Z3+ Charging Dock wordt mooi compleet geleverd met drie inzetstukjes. Hierdoor is de Z3+ Charging Dock aan te passen op de cover die je voor jouw Xperia Z3+ koopt. Bij haar eigen Z3+ covers levert Sony op maat gemaakte inzetstukjes zoals je kunt zien in de review van de Sony Style Cover SCR30.

Design

In tegenstelling tot eerdere Xperia Z-series toestellen, is de Z3+ niet meer voorzien van een magneetcontact. Hierdoor heeft Sony niet meer de moeite genomen om een Qi cover en lader voor het toestel uit te brengen. Het toestel zou fors groter worden wanneer het toestel hiervoor een USB adapter nodig zou hebben. Bovendien is de USB poort dan bezet en dat is niet wenselijk. Hierdoor is de Z3+ Charging Dock de eerste dock waar het toestel rechtop in staat. Hoewel dit stijlvol is, maakt het de dock minder geschikt voor het kijken van series en films. Het smalle design van de Z3+ Charging Dock zagen we overigens ook al in de Charging Dock voor de Xperia Z3.

De voet van de Charging Dock DK52 is voorzien van een soort gecko tape. Hierdoor kleeft de DK52 keurig aan jouw tafel waardoor het gebruiksgemak optimaal is. Dit door de kunstmatige nano tubes die in het materiaal zitten. Trek je hem los, hoef je niet bang te zijn dat het tafelblad beschadigd. Het is immers geen gewone tape of lijm. Het gebruik van dit materiaal in deze toepassing door Sony is briljant. Ik hoop dit in meer docks terug te gaan zien.

Sony-DK52-Front-Back

Door de verschillende inzetstukjes, zou het me niet verbazen dat de DK52 op termijn een universele dock voor Sony’s smartphones en tablets gaat worden. Dit zal mogelijk zichtbaar worden doordat Sony bij nieuwe toestellen een specifiek inzetstukje zal meeleveren. Iets vergelijkbaars hebben we jaren geleden meegemaakt met de docks van Apple. Ook die waren met inzetstukjes aan te passen op het toestel dat erin werd gezet.

Gebruiksgemak

Nu al, merk ik dat ik zonder moeite andere smartphones in de DK52 plaats. Denk aan de nieuwe Moto G, maar ook de Honor 6+ die zich er zo in laten zetten.

Beschikbaarheid

Wij vonden de DK52 bij GSMpunt.nl.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige dock
  • Blijft goed op haar plaats staan
  • Handige inserts voor het ondersteunen van verschillende covers

THE BAD

  • Geen horizontale plaatsing van het toestel mogelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.