Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sony Style Cover Windows met 5 sterren.

The Good
  • Prima bescherming
  • Laat de vormen van de Z3+ mooi zien
  • Passende bracket voor de Charging Dock meegeleverd


Sony heeft voor de Xperia Z3+ een nieuwe generatie eigen covers ontwikkeld. Het grootste verschil is dat deze niet langer een plastic schaal om de smartphone heen laten klikken. Hierdoor zijn ze platter, wegen ze minder en laten ze de mooie zijkanten van het toestel goed zien. Deze SCR30 geeft je bovendien een klein venster om mee te werken.

Unboxing

Sony levert niet alleen de cover en een klein beetje documentatie in het doosje van de SCR30, maar ook een bracket die je in de Sony Charging Dock DK52 kunt steken. Later lees je ook een review over deze Charging Dock.

Design

Sony levert voor iedere kleuruitvoering van de Xperia Z3+ een bijbehorende SCR30 cover. Aan de binnenkant zit een plaklaag waar je het toestel tegenaan drukt. Dit is een laag die je het best kunt vergelijken met gecko tape. Hoewel het materiaal een enorme plakkracht heeft, trek je het zonder problemen en zonder beschadigingen weer los tenzij het vervuild door stof. Zolang de Xperia Z3+ erop zit, zal dat geen probleem zijn. op deze manier heeft Sony een simpele, slanke manier gevonden om de cover op het toestel te bevestigen. Slim!

Aan de binnenzijde van de voorkant zit een NFC tag. Door deze te scannen download je de software die je nodig hebt om de cover goed te laten werken. Deze software zorgt ervoor dat het toestel herkent wanneer je de cover sluit en opent. Wanneer de cover gesloten is, zal een druk op de powerknop content van het display achter het kleine venster presenteren.

Het kleine venster is niet open, maar bevat een transparante laag plastic. De functie van een cover is immers om het display te beschermen. Dit plastic laat wel touchbewegingen door zodat je gesprekken gewoon kunt opnemen en zelfs widgets kunt gebruiken zonder de cover open te klappen.

Gebruikservaring

Mijn gevoel was dat deze cover de randen van de Xperia Z3+ niet goed zou kunnen beschermen, maar dit blijkt mee te vallen. De uitstekende onder- en bovenkant van de cover lijken voldoende bescherming te bieden.

De verbinding tussen de Xperia Z3+ en de cover lijkt ook enorm goed te werken. Zelfs als het toestel flink opwarmt. Bovendien geeft het geheel voldoende grip tijdens het vasthouden.

In combinatie met de Charging Dock DK25 leek de cover de eerste paar keer wat weinig ruimte te hebben. Deze stugheid blijkt al snel weer te verdwijnen. Na een aantal keer gebruikt te hebben past het prima.

Conclusie

Hoewel er veel hoesjes van derden zijn, weet Sony met haar eigen hoesjes vorm en functie steeds weer goed te combineren. Bovendien is de installatie van de benodigde app gemakkelijk gemaakt door te investeren in een NFC chip. Een goede ervaring van begin tot eind.

Beschikbaarheid

Wij vonden de SCR30 bij GSMPunt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.