Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Gardena Comfort Flex slang

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Sterk
  • Vormvast
  • Power Grip ondersteuning

THE BAD

Hoeveel techniek kun je in een tuinslang stoppen. De experts van Gardena zijn met de Comfort Flex slang behoorlijk ver gekomen. Inderdaad, we hebben een verhaal over een tuinslang voor je.

Varianten

Gardena levert de Comfort Flex slang met een doorsnede van 13mm, 19mm, 25mm en 32mm. Daarnaast zijn er lengten van 10m, 30m, 50m en langere slangen op aanvraag. Alle varianten kunnen een druk van 25 bar aan.

Design

Het verhaal van de Comfort Flex slang gaat natuurlijk vooral over het design. Hoe maak je van een traditionele tuinslang een tuinslang waar je als merk 20 jaar garantie op durft te geven? Want dat doet Gardena namelijk bij deze Comfort Flex slang.

213f742

Het begint met wat Gardena het Power Grip profiel noemt. Dit zijn de oranje lijnen die over de slang lopen. Deze hebben een ribbelpatroon en dit patroon komt overeen met de grijpers die in de koppelingen van Gardena zitten. Op deze manier hebben de koppelingen veel meer grip op deze slang dan een traditionele, gladde tuinslang.

In de slang zelf zit een spiraal dat in twee richtingen tegen elkaar in draait. Deze geeft de slang voldoende kracht om er geen problemen mee te hebben wanneer auto’s over de slang rijden.

De slang bevat geen weekmakers en zware metalen. Dit is enorm belangrijk wanneer het gaat om het drinken van het water aan de andere kant van de slang. Of eventueel water dat terug de waterleiding in komt. Daar wil je geen verontreiniging en daar is bij Gardena dus goed over nagedacht.

Tenslotte heeft Gardena nog een UV laag aan de slang toegevoegd om zo het broos worden van het materiaal tegen te gaan. Het broos worden (of uitharden) van het materiaal zou immers tot scheuren en lekken leiden.

Gardena Comfort Flex IMG_2603

Gebruikservaring

In de praktijk valt het op dat de slang zeer comfortabel is in gebruik. Hij laat zich zeer gemakkelijk op- en afrollen. De grip die de koppelingen van Gardena op de slang hebben is enorm. Dit ben ik niet gewend van traditionele slangsystemen (ja ook ik kocht vroeger goedkope alternatieven). Het Power Grip systeem doet haar werk dan ook zeer goed.

Met de spiraal maakte ik me enigszins zorgen om de moeite die het zou kosten om de slang door te snijden of door te knikken. Dit kan al met een stevige keukenschaar. Ik weet niet waar het spiraal van is gemaakt, maar hij is nauwelijks zichtbaar.

Toch lijkt het spiraal goed haar werk te doen. Na maanden van gebruik zie ik geen vervorming. Zelfs niet nadat ik er meerdere keren met de auto overheen ben gereden.

Conclusie

Hoeveel techniek past er in een tuinslang. Bij Gardena weten ze het. De Comfort Flex is ‘slechts’ de mid-range oplossing binnen haar Flex-lijn, maar is voorlopig de laatste die ik hoef te kopen.

3 reacties

  1. Vandaag weer een Gardena tuinslang gekocht! Nadat de onze na jaren gebruikt te zijn thuis nu meevocht naar onze tuin. We zijn er weer heel blij mee . Top apperaat

  2. 2 van deze slangen paar jaar teruggekocht. Worden hier dagelijks gebruikt en liggen hele dag (niet opgerold buiten. Grip op de koppelingen is inderdaad goed. Helaas na 2 jaar ontstaan er kleine gaatjes waar water door heen gaat spuiten en hebben we de slangen moeten vervangen. Niet echt duurzaam dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.