Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Cyberlink MediaEspresso 7 (Films Converteren)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer brede selectie apparaatprofielen
  • Handige detectie van aangesloten smartphones, tablets en mediaplayers
  • Simpele en snelle interface

THE BAD

  • Next gen consoles missen
  • Webdesigners zullen de webm codec missen

Ik ga op vakantie en neem mee; een berg aan leuke gadgets waar ik films op kan kijken, maar de NAS laat ik toch graag thuis. NAS software als Plex lijkt dan een oplossing, maar je moet wel een dataverbinding hebben. Wil je daar niet van afhankelijk zijn, dan is er MediaEspresso 7 van Cyberlink.

Wanneer jouw filmcollectie uit allerlei verschillende bestandsformaten bestaat, heb je vast weleens gemerkt dat niet ieder apparaat overal mee om kan gaan. Denk aan een Playstation 4, maar ook bijvoorbeeld de iPhone. MediaEspresso 7 is gemaakt om simpelweg video’s te converteren. Je kunt het programma allerlei bestandsformaten voeren en het programma kan ze naar allerlei bestandsformaten exporteren. Bovendien kun je de bestanden drastisch verkleinen en dat kan handig zijn om bijvoorbeeld lekker veel films op een smartphone weg te werken.

Installatie

De installatie van Media Espresso verloopt netjes via een installer die geen andere software mee installeert. Gen risico op bloatware dus en daar houden we van.

Interface

Je stopt er iets in en je haalt er iets uit. Met een minimalistische interface sleept MediaEspresso 7 je binnen no-time door het hele proces heen. Het is namelijk heel gemakkelijk. Je sleept jouw video’s in de interface en kiest daarna rechtsboven naar welk apparaat je de video’s wenst te converteren. Daarna gaat jouw computer meteen aan de slag om de boel om te zetten.

MediaEspresso-7-Interface

Om het je gemakkelijk te maken heeft MediaEspresso 7 een enorme database van generieke apparaten waar het bestanden naartoe kan converteren. Van de gemiddelde Android smartphone tot de meest zeldzame Medion mediaplayer. Van de PS Vita tot de Xbox 360. Next gen consoles als de PS4 en Xbox One ontbreken helaas in de lijst maar…

Klik je op de Convert knop, kun je zelf tot in detail instellen welk output formaat je nodig hebt en deze custom profielen weer opslaan zodat ze snel toegankelijk zijn. Hierbij gaat MediaEspresso 7 zo ver dat je niet alleen bestandstypen, maar ook bitrates, framerates, beeldverhouding en andere aspecten van een video kunt aanpassen. Hier laat MediaEspresso 7 dan ook haar kracht zien.

MediaEspresso-7-Convert-scherm

Iets anders dat handig is, is de apparaatdetectie van MediaEspresso 7. Wanneer je bijvoorbeeld een smartphone aan jouw PC koppelt, krijg je op de desktop meteen een smartphone icoontje. Slep je daar videobestanden op, zal MediaEspresso 7 deze meteen converteren en op jouw smartphone zetten. Handig!

Ondersteuning

Het pakket ondersteunde codecs van Media is zeer breed. Opvallend is de aanwezigheid van H.265 wat op dit moment de codec van de toekomst lijkt te worden. Alleen webdesigners die zelf video’s op hun site plaatsen zullen ondersteuning voor het webm formaat missen.

Media Type Import Export
Video MKV (H.264/H.265), FLV (H.264), AVI, MPEG, MPEG-2, MOV (H.264), WMV, MP4 (H.264/H.265), DVR-MS, TS (H.264), MPG, ASF, M2T (H.264/H.265), M2TS (H.264/H.265), MTS (H.264/H.265), DV-AVI, TiVo, VOB, VRO, MOD, DAT, TOD, WTV (single channel)

MPEG-2, MPEG-4, MPEG-4 (AVC-H.264), MPEG-4 (HEVC-H.265), WMV, DivX

Photo BMP, JPEG, PNG

JPEG, PNG

Audio WAV, FLAC, WMA, MP3, M4A (AAC / ALAC), Videos with Dolby Digital 5.1 audio soundtracks

WMA, MP3, M4A

Conclusie

Het doel van MediaEspresso 7 is simpel, bestanden converteren. Cyberlink bouwde hier een slimme interface omheen die gemakkelijk is in gebruik. Bovendien staat MediaEspresso 7 bol van de codecs waardoor je vrijwel naar ieder formaat kan converteren. Voor iedereen die veel met verschillende bestandsformaten werkt is MediaEspresso 7 een Zwitsers zakmes dat je gewoon op zak moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.