Jack Spoor
Jack Spoor

Intel lanceert zijn Skylake processors tijdens Gamescom

Intel heeft deze week tijdens de Gamescom de nieuwe Skylake processor reeks gelanceerd. Het gaat om twee modellen voor gamers en overclockers.

Het gaat om de i7-6700K en de i5-6600K, beiden quad-core processoren waarbij de i5 het moet doen zonder Hyper-threading. De i7-6700K loopt op een kloksnelheid van 4GHz met een boost naar 4.2 GHz. De i5 heeft een vaste kloksnelheid van 3.5 GHz en een boost naar 3.9 GHz. Beide processoren bevatten de letter K in de productnaam wat wijst op de multiplier die unlocked is. Dit maakt de i7-6700K en de i5-6600K uitermate geschikt om te overclocken. Voor de i7 variant zijn er in korte tijd al clocks behaald van 4.8 GHz.

De Skylake serie processoren bevat een nieuwe architectuur, in de Skylake serie vindt een verkleining in het productieproces plaats. De chip is namelijk geproduceerd op 14 nm in plaats van de 22 nm waarop Broadwell en Haswell geproduceerd werden.

Een nieuwe architectuur betekent natuurlijk een nieuw moederbord. Voor de Skylake processoren heeft Intel de Z170 chipset in het leven geroepen. Dit moederbord is uitgerust met het nieuwe lga1151 socket, reden hiervoor is dat de nieuwe processoren niet compatibel zijn met het oude lga115o socket en andersom.

De i7-6700K en i5-6600K zijn per direct te verkrijgen, respectievelijk kosten deze processoren rond de €400 en €250 euro. Andere types Skylake processoren zullen de komende maanden worden geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.