Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bouw bestaande stopcontacten om naar USB met Niko

Het van oorsprong Belgische Niko heeft een inbouwdoos ontwikkeld om bestaande stopcontacten om te bouwen tot stopcontacten met twee USB laadpoorten. Daarmee zou het niet langer nodig zijn om individuele laders op het stopcontact aan te sluiten.

De inbouwdoos van Niko is opgebouwd op een metalen frame en de behuizing is van zelfdovend plastic. Op de inbouwdoos kunnen verschillende afwerkramen gemonteerd worden. De inbouwdoos heeft een diepte van 34mm en beschikt over alle elektronica om de 230 Volt stroom om te zetten naar 5 Volt.

Niko-USB-Lader-Zwart

De inbouwdoos van Niko kan een maximale laadstroom van 1.5 Ampère leveren. Dit is voor het gros van de tablets en smartphones voldoende om op redelijke snelheid te laden. Voor de snellaadfunctie vragen recente topmodellen tussen de 2 en 3 ampère. Dat zal dit stopcontact helaas niet leveren. Daarnaast is de 1,5 ampère het totaal aan beschikbare laadstroom voor de twee USB poorten. Koppel je twee USB apparaten, moeten ze deze capaciteit dus delen.

Hoewel dit geen review is, kunnen we wel al voorzichtig de conclusie trekken dat deze inbouwdoos van Niko niet futureproof is, maar Niko laat wel zien dat het meedenkt met de eindgebruiker. Zelf hoop ik dan ook dat Niko snel met een model komt dat minimaal 4 ampère zou kunnen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.