Tot nu toe heeft Amazon alleen haar Kindle e-readers in Nederland gelanceerd. Via een aankondiging naar haar direct publishing partners laat Kindle nu zien dat de voorbereidingen voor de lancering van Kindle Fire Tablets is gestart.

De Fire Tablets begonnen ooit als de ‘kleuren’ variant van de klassieke Kindle e-Readers van Amazon. De Fire Tablets draaien op Amazon’s eigen variant van Android en Amazon’s eigen app store. Bovendien heeft Amazon met haar tablets een sterke focus op het onderwijs.

En dit is precies waar Amazon zich momenteel op richt richting haar direct publishing partners. Voor die partners heeft Amazon de Kindle Textbook Creator gelanceerd in de talen Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Braziliaans Portugees. Hoewel de textbook apps ook draaien op andere Androids, iOS tablets, PC’s en Mac’s, ligt de focus van de aankondiging sterk op het gebruik van de digitale schoolboeken op de Fire tablets.

De aankondiging past ook heel goed binnen de release strategie van Amazon. Voor de introductie van de Kindle e-readers in Nederland heeft Amazon ook ruim te tijd genomen om Nederlandse e-books in haar assortiment op te kunnen nemen. Nu lijkt zich dit te herhalen voor de Fire tablets.

Uiteraard valt niet te zeggen wanneer we de tablets precies gaan zien, maar de kerst en de start van schooljaar 2016/2017 zouden prima kwalificeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.