Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony gaat James Bond’s Spectre gebruiken voor Xperia Z5 lancering

Sony heeft er met de Z3+ een beetje een zooitje van gemaakt. Hier heet het toestel de Z3+ terwijl hij in Japan gewoon de Z4 heet en Amerika zelfs een aangepaste versie met de naam Z4v kent. Met de Z5 lijkt Sony het allemaal weer recht te trekken.

De lancering van de Xperia Z5 zou gepaard gaan met de James Bond Spectre film die later dit jaar uit zal komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Sony de Xperia Z5 tijdens de IFA, begin september presenteren. Het is standaard geworden dat Sony deze presentatie op de woensdag houdt.

Waar de Z3+ extreem veel last heeft van de slechte prestaties van de Qualcomm Snapdragon 810 chipset, zou Sony de Z5 van de Qualcomm SnapDragon 820 chipset willen voorzien. Deze zou niet opzienbarend sneller zijn, maar vooral afrekenen met de hitteproblemen die de 810 chipset teisteren. Daarnaast mogen we verwachten dat dit het eerste Xperia toestel met 4GB aan werkgeheugen zal worden.

Verder is de kans groot dat Sony tijdens de IFA meteen een Z5 Compact en een grote Z5 Ultra zal aankondigen. De film van James Bond zal op 6 november in onze bioscopen draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.