Met de Galaxy Tab S onthulde Samsung vorig jaar haar beste beeldervaring op een tablet. Dit door op ieder formaat een prachtig Super AMOLED display op hoge resolutie te bieden. Tegenvallers had de serie ook. Zo werden bepaalde modellen zo warm dat het plastic van de bodemplaat vervormde. Samsung probeert het nu nog een keer met de Galaxy Tab S2 series en belooft wederom prachtige specificaties.

Samsung zal de Galaxy Tab S2 in 8.0 en 9,7 inch varianten op de markt brengen. Beiden beschikken over een Super AMOLED display op een resolutie van 2048×1536 (QXGA). Voor het design heeft Samsung een superdun metalen frame laten ontwikkelen waardoor de grote 9,7 inch uitvoering maar 5,6mm dik is en slechts 389 gram weegt.

Samsung Galaxy Tab S2 02

De chipset bestaat uit een octacore processor met vier 1,9GHz cores en vier 1,3GHz processors. Daarbij doen de langzamere processorkernen het gemakkelijker werk zonder al te veel energie te verbruiken terwijl de andere kernen bijspringen tijdens het zware rekenwerk. Bijvoorbeeld bij games. De chipset beschikt verder over 3GB aan werkgeheugen en afhankelijk van de uitvoering 32GB of 64GB aan opslagruimte. Een micro-SD kaartje bijprikken is geen enkel probleem.

Ook draadloos is de Galaxy Tab S2 van alle gemakken voorzien. Van GPS/GLONASS ondersteuning tot dualband WiFi (met ac ondersteuning) en Bluetooth 4.1 LE. Achter krijg je een 8 megapixel camera en voor nog eens 2.1 megapixel.

Beschikbaarheid

Samsung brengt de Galaxy Tab S2 in drie uitvoeringen naar Nederland. De 8 inch voor €399, de 9,7 inch voor €499 en een LTE uitvoering van de 9,7 inch voor €579. Ze verschijnen in het zwart en wit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.