Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Zoku Polar Pops

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooie ijspoppetjes
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Stokjes zijn vaatwasserbestendig

THE BAD

Vandaag belooft weer een stikhete dag te worden, dus brengen we je de meest verkoelende review die we konden bedenken. Met de Zoku Polar Pops maak je namelijk zelf heerlijke, gezonde en verkoelende ijsjes om je de dag door te helpen.

Unboxing

De Zoku Polar Pops kit bestaat uit de ijsvorm, zes ijsstokjes en een beknopte handleiding.

Zoku Polar Pops IMG_4176

Design

Design is wat telt bij de vrolijke Polar Pops ijsmaker van Zoku. De ijsstokjes bestaan namelijk uit benen, voeten en vinnen. Net afhankelijk van het figuurtje waar jij een ijsje van gaat maken.

De ijsvormen zelf zijn enorm gedetailleerd en zien er erg vrolijk uit. Om dit voor elkaar te krijgen, maakt Zoku gebruik van ijsvormpjes op basis van een soort siliconen. Deze vormpjes zijn hierdoor erg goed bestand tegen lage temperaturen en geven goed mee wanneer je de ijsjes eruit trekt.

Gebruik

Eigenlijk werken deze ijsvormpjes net zoals alle anderen die je in de winkel koopt. Je giet er een vloeistof in (tot de vulrand), zet de vorm in de vriezer en wacht tot de ijsjes hard zijn. In een vriezer die vriest op -18 graden Celcius is dat ongeveer 8 uur. Maak je ze ‘s morgens, kun je ze eten bij het dessert.

Het maken van ijsjes met verschillende laagjes van waterachtige vloeistoffen (sappen e.d.) is amper mogelijk met deze set doordat de ijsstokjes de vorm in principe afsluiten. Het kan wel, maar het is wat geklooi als je zo creatief wil zijn. Met dit weer kies ik ervoor om het gemakkelijk te houden ;-).

Schoonmaak

Het staat niet in de handleiding, maar ik ga er vanuit dat de vorm niet geschikt is voor de vaatwasser. Gezien je de vorm doorgaans niet aflikt is spoelen in heet water wat mij betreft afdoende om deze schoon te houden.

Anders is het voor de stokjes, Deze kunnen zonder problemen mee in de vaatwasser. Lekker makkelijk.

Conclussie

Door slim gebruik te maken van siliconen, heeft Zoku met de Polar Pops misschien wel de leukste ijsvormpjes voor deze zomer ontwikkeld. De kinderen hier zijn er in ieder geval gek op.

GadgetGear.nl Recept: Tropical Paprika Polar Pops

We hebben weer een leuk recept voor je en die begint met een tip. Wanneer je met vloeistoffen werkt, zal je merken dat je de smaak letterlijk uit het ijs zuigt. Wat op het einde achterblijft is bevroren water en dat is niet echt bijzonder.

Onze tip is dan ook om ijsjes te maken op basis van, bijvoorbeeld, Griekse yoghurt. Deze kan smaken veel beter vasthouden. Bovendien zijn de vormen van de ijsjes ook veel beter te zien.

En dan nu het recept van onze Tropical Paprika Polar Pops.

Zoku Polar Pops DSC_0033

Neem per ijsje één grote eetlepel Griekse Yoghurt. Wees biet bescheiden. Alles dat niet van de lepel valt telt mee voor die ene lepel.

  • 6 EL Griekse Yoghurt
  • 3TL Paprikajam
  • 3EL Tropical Siroop

Vul het geheel aan met één grote eetlepel tropical siroop van Hero. Maak het geheel af met drie theelepels paprikajam (Landwinkel). Roeren, vormpjes vullen en wachten tot ze klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.