Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Case Logic Kontrast Actiecameratas

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handig in te richten
  • Fijn tasje voor kleine onderdelen
  • Zeer stevig
  • Voldoende bescherming tegen vallen en stoten
  • Waterdichte bodemplaat

THE BAD

  • Meer bevestigingsmogelijkheden voor aan andere tassen zijn wenselijk

We slepen steeds vaker, steeds meer actioncams en accessoires met ons mee. We willen de actie immers vanuit verschillende hoeken vastleggen. Met de Kontrast Actiecameratas komt Case Logic met een tas die speciaal voor gebruikers van actioncams is ontwikkeld.

Unboxing

Qua unboxing is de Kontrast Actiecameratas natuurlijk niet zo heel spannend. In de (web)winkel koop je hem natuurlijk zonder omdoos of plastic hoes. Het belangrijkste om te weten is dat de Kontrast Actiecameratas een klein afsluitbaar tasje voor kleine accessoires en gereedschappen bevat aangevuld met drie foamdelen die als vakverdeler werken.

Design

Case Logic laat de nieuwe Kontrast range opvallen door de binnenkant en buitenkant van gifgroene accenten te voorzien. Persoonlijk ben ik meer fan van de eigeel kleur die Case Logic nog gewoon in haar logo heeft zitten, maar dan heb ik het wel echt over persoonlijke smaak.

Wat verder opvalt is dat Case Logic een stevige kwaliteit Nylon heeft gekozen in combinatie met stevige ritssluitingen. De ritssluitingen kunnen met een bagageslot worden afgesloten. Dit geeft de tas echt een look & feel die op afstand kwaliteit uitstraalt. De EVA Durabase bodem is waterbestendig en voorkomt dat water van onder in de tas komt wanneer je deze in de regen of sneeuw op de grond legt.

Case-Logic-Kontrast-Actiecameratas

Verder vinden we een handvat, maar ook twee kleine lussen aan de bovenkant. Deze lussen zou je kunnen gebruiken om de Kontrast Actiecameratas met karabijnhaken aan een andere tas vast te zetten.

Vakverdeling

Het hoofdcompartement is met behulp van de vakverdelers en het opbergtasje zelf in te richten. Hierdoor is het niet heel belangrijk welk model camera je erin steekt. In mijn test kon ik zonder al te veel moeite vier Guardo One camera’s plaatsen, maar ik geeft toe dat dit niet heel handig is. Er blijft dan nauwelijks ruimte over voor accessoires. Ik ga dan ook mee in het advies van Case Logic om één Kontrast Actiecameratas voor maximaal twee camera’s te benutten.

In de flap erboven heeft Case Logic de nodige extra vakjes weggewerkt. Twee voor geheugenkaarten, één groot vak met een rits voor bijvoorbeeld handleidingen en een kleine vak waar je een lader in kwijt zou kunnen. Al met al veel ruimte voor de kleine camera’s en accessoires.

Naast gebruik voor actioncams, heb ik de tas in de praktijk vooral in gebruik om mijn drone in te vervoeren. Ik heb dan ook twee overzichten gemaakt van wat ik allemaal in het tasje kwijt kan.

Gebruik

In de dagelijkse praktijk blijkt de tas een uitkomst. Natuurlijk zijn actioncams van zichzelf al goed beschermd omdat ze klappen moeten kunnen opvangen. Bij de drone (in dit geval een Parrot Rolling Spider) is dit al veel minder het geval. Toch kan ik gooien met de tas zonder bang te hoeven zijn dat mijn drone zal beschadigen. De padding in te Kontrast Actiecameratas doet haar werk extreem goed.

Het enige dat lastiger is, zijn de twee lusjes aan de bovenkant. In de praktijk is het lastig om de tas hiermee op een andere tas te bevestigen. Hier zouden meer mogelijkheden voor mogen komen. Ik zou hem namelijk erg graag aan mijn laptop- of fototas hangen. Mijn drone en actioncams reizen nauwelijks alleen ;-).

Conclusie

Met de Case Logic Kontrast Actiecameratas voeg je draagcomfort en maximale bescherming toe aan actioncams en kleine drones. De vakverdeling is uiterst flexibel terwijl de bescherming tegen vallen en stoten enorm is. De waterdichte bodem zal bovendien goed haar werk doen wanneer we de tas meenemen in besneeuwde gebieden.

Beschikbaarheid

De Case Logic Kontrast Actiecameratas is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.