Review: Black+Decker Steam Mop 10-in-1

Ruim twee jaar geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met de Steam Mop 2-in-1 van (toen nog) Black & Decker. Black+Decker heeft niet stilgezeten en verkoopt tegenwoordig een 10-in-1 versie met een interessant accessoirepakket. Wij pakten de nieuwe uitvoering van de oude steamer op en werden verrast over de kracht van deze nieuwe accessoires.

Unboxing

De Black+Decker Steam Mop 10-in-1 komt echt met een berg accessoires, dus we hebben een nogal lange unboxing video voor je.

De steel en de stomer

De Steam Mop zelf bestaat uit twee delen. De steel en de Steambuster stomer. De Steambuster stomer klem je in de steel wanneer je deze gaat gebruiken om vloeren te reinigen. Dit is ook het enige doel van de steel. Bij de Steam Mop 10-in-1 krijg je een brede stoom mond, maar we weten dat Black+Decker ook smallere stoommonden in de verkoop heeft. Smallere stoommonden zijn vooral handig in kleine ruimten als het toilet.

De Steambuster stomer zelf bevat alle smarts, maar blijft toch heel simpel in gebruik. Een LED in het waterreservoir kleurt rood als de Steambuster stomer aan staat, maar nog niet klaar is voor gebruik. Kleurt deze blauw, kun je beginnen met stomen.

Black Decker Steam Mop 10-in-1 IMG_3034

Wanneer je met de Steambuster handstomer aan de slag gaat, is het mogelijk verschillende accessoires op de stomer te klikken. Om je meer flexibiliteit te geven krijg je bovendien een geïsoleerde slang. Dit geeft je net even wat meer bewegingsruimte.

Alle losse accessoires worden opgeborgen in het bijgeleverde zakje.

Vullen

Het waterreservoir zit vast in de handstomer en kent een hele kleine opening. Met een beetje voorzichtigheid is deze prima onder de kraan te vullen. Om het vullen gemakkelijker en veiliger te maken levert Black+Decker een speciale tuitbeker mee. Wanneer je de tuitbeker niet gebruikt, klem je hem op de steel van de Steam Mop. Zo raak je hem niet kwijt. Handig!

De praktijk

Wanneer het om schoonmaken met de Black+Decker Steam Mop 10-in-1 gaat, zijn vele praktijkvoorbeelden te bedenken. Ik ga in deze review vooral uit van hoe ik de Steam Mop zelf in de dagelijkse praktijk gebruik. Ik heb dan ook een aantal voorbeelden voor je.

Vloeren schoonmaken

Wanneer je onderstaande foto ziet, denk je natuurlijk wat we het apparaat op de kop hebben gehouden. Dat is niet correct, want vanuit het zichtveld staan de teksten keurig rechtop. Wat je hier ziet is de bediening op het handvat van de Steam Mop 10-in-1.

Het handvat is voorzien van twee knoppen. De rode knop gebruik je om extra krachtige stoomstoten te genereren. Handig voor echt vastzittend vuil. De grijze knop gebruik je om in te stellen op welke vloeren je werkt. De temperatuur wordt hierop aangepast om schade aan de vloeren te voorkomen. Je hoeft dus niet over temperaturen na te denken, enkel het juiste plaatje te kiezen.

Black Decker Steam Mop 10-in-1 IMG_3035

Overigens is deze Autoselect Technologie niet heel nieuw. Black+Decker gebruikt die al langer op boormachines en andere powertools.

Om vloeren schoon te maken krijg je bij deze set twee doeken die je onderop de steel kunt bevestigen. Dit bevestigen gaat via klittenband. Op harde vloeren blijven deze perfect zitten. Op vloerbedekking krijg je teveel wrijving waardoor ze los komen. Om dit probleem op te lossen levert Black+Decker een plastic schild mee dat de doek op haar plaats houdt.

Het losmaken van een vieze doek gaat ook met het grootste gemak. Je zet jouw voet op het grote label en trekt de steel van de Black+Decker Steam Mop 10-in-1 omhoog. Je kunt de vieze doek nu aan het label vastpakken en in de wasmand gooien. Inderdaad, je kunt de doeken gewoon uitwassen. Ik denk dat ik mijn eerste set wel 50 keer gewassen heb, en nog zijn ze goed.

Ramen wassen

Om stoffen schoon te stomen, levert Black+Decker een hoesje mee voor over het stoomwisser accessoire. In de praktijk gebruikte ik deze combinatie echter om de ramen mee schoon te stomen. Wel kan ik daarbij aanbevelen om zelf nog een microvezeldoekje te gebruiken om het raam meteen na het stomen droog te poetsen. Zo voorkom je piepkleine droogvlekjes.

Black Decker Steam Mop 10-in-1 IMG_4189

Hoewel het nieuwe hoesje een uitkomst is, wil ik hier toch ook een beetje kritisch zijn. Één is te weinig om de ramen van een heel huis in één keer te doen. Bijkopen van deze hoesjes lijkt niet mogelijk te zijn. Dat kan beter. Daarnaast is het misschien interessant om te weten dat Black+Decker een nog betere tool heeft ontwikkeld om stoffen te reinigen, maar deze zit in de 5-in-1 uitvoering (FSMH16151-QS).

BBQ Reinigen

Nieuw in deze Steam Mop 10-in-1 is een stoomborstel met een soort staalborstel. Deze bewijst haar diensten deze zomer door de BBQ grill te reinigen. De combinatie stoomt zonder moeite de laatste etensresten van de grill. De grill waarop ik de borsten test is overigens voorzien van een keramische coating.

Black Decker Steam Mop 10-in-1 IMG_3038

Als het om vastgekoekt vet zit, verricht deze borstel in combinatie met de stoom wonderen. Vuil dat ik al jaren niet meer van de BBQ af krijg laat nu toch echt gewoon los en met flink wat papieren doeken is alles binnen no-time weer fris.

Black Decker Steam Mop 10-in-1 IMG_4206

Toch zit er ook een keerzijde aan het reinigen van de BBQ met de Steam Mop 10-in-1. Het borsteltje slijt wel heel hard. Black+Decker biedt online wel de mogelijkheid om accessoires bij te kopen, maar in die borstelpakketten ontbreekt dit borsteltje. Daarnaast zou ik bij voorkeur een pakket met meerdere van deze specifieke borstels willen kopen omdat ik simpelweg een zeer intensieve gebruiker ben. Van de andere kant verkoopt B+D ook een 'keuken accessoire kit' (FSMH21A-XJ) waar een enorm grote uitvoering van dit borsteltje in lijkt te zitten.

Toilet & Douche reinigen

In de doucheruimte hebben we last van spocht in de voegen. Hier bewijzen de standaard borstels van de Steam Mop 10-in-1 zich. Met deze borstels hoef ik geen chemicaliën te gebruiken om de doucheruimte weer fris te krijgen. De middelen die ik voorheen gebruikten zijn namelijk op basis van chloor. Dat werkt gewoon niet prettig.

Ook op het toilet zijn deze borstels ideaal om de naden van de toiletpot goed schoon te krijgen. Daarnaast bewijst de combinatie van stoom en deze borstels zich ook bij het verwijderen van urine aanslag. Ideaal!

Veiligheid

Werken met stoom is werken met hoge temperaturen. De materialen die Black+Decker voor de Steam Mop heeft gebruikt blijken erg goed in het isoleren van deze hoge temperaturen. Wanneer je de vloerunit gebruikt en je zet deze rechtop (ruststand), zal deze de stoomtoevoer direct stopzetten om zo oververhitting en andere problemen te voorkomen.

Black Decker Steam Mop 10-in-1 IMG_3037

Accessoires

Ik noemde het al eerder; het is mogelijk om accessoires bij te kopen. Black+Decker zelf, maar ook andere online winkels, bieden deze aan. Zo is het mogelijk om extra doeken te kopen, maar ook de de kleine, deltavormige vloerstoomkop voor kleine ruimtes. Het is zeker de moeite waard om je in dit assortiment te verdiepen en de collectie hulpmiddelen voor jouw Steam Mop te vergroten.

Conclusie

We zijn dik een jaar verder en zien dat Black+Decker niet heeft stilgezeten. In de basis is de Steam Mop 10-in-1 nog steeds hetzelfde systeem van vorig jaar, maar het accessoirepakket maakt het grote verschil. De ramen worden schoner en zelfs de BBQ is nog nooit zo schoon geweest. Must have!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: Black+Decker Steam Mop 10-in-1”

  1. Ik heb de 17 in 1 van B& D maar Ben er helemaal niet tevreden van. De vloer LIJKT zuiver maar overdag met zonlicht dat binnen valt zie je allemaal vuile vegen op de vloer

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Produceert zeer snel stoom
  • Geschikt voor harde vloeren en vloerbedekking
  • Handig om de ramen te wassen
  • Extreem goede prestaties om de BBQ schoon te houden

THE BAD

  • Niet alle accessoires zijn los aan te schaffen.
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram