Vandaag introduceert Panasonic de opvolger van de GX7 fotocamera. Deze nieuwe Micro Four Third camera heeft een aantal nieuwe features waaronder het meest opvallend de dubbele stabilisatie is. Panasonic heeft tot op heden de stabilisatie in de lens ongebracht. De GX8 heeft stabilisatie in de body. Dit betekent in combinatie met IOS lenzen van Panasonic superstabiel beeld bij video en extra stops bij fotografie. Maar de GX8 is nu ook interessant voor wie andere lenzen wil proberen. De lade met oude lenzen kan open nu de GX8 ook zelf beeld stabiliseert. Natuurlijk is er 4K en heel veel andere mogelijkheden. De nieuwe kantelbare zoeker overtuigt.

De LUMIX DMC-GX8 is voorzien van een Digital Live MOS-sensor van 20,3 megapixels voor een superieure beeldkwaliteit. Zelfs bij weinig omgevingslicht worden beelden vastgelegd met een minimale hoeveelheid ruis. De verbeterde lichtverzadiging van de sensor resulteert in een verhoogde beeldnauwkeurigheid en een groter dynamisch bereik voor een natuurgetrouwe kleurweergave.

Een vernieuwde Venus Engine-beeldprocessor, die beelden in een hoge resolutie en met een hoge gevoeligheid vastlegt bij een minimale hoeveelheid ruis, zorgt voor betere resultaten bij weinig omgevingslicht. Door deze verbeterde functionaliteit kunnen blokken ruis worden verwijderd die in het verleden lastig te onderscheiden waren, hierdoor kan het beeld worden vastlegd zoals het door de lens wordt waargenomen.

De mogelijkheid altijd weer scherpe en heldere beelden vast te leggen is een belangrijk kenmerk van de LUMIX DMC-GX8. Het eerste Dual I.S. systeem ter wereld draagt hier alleen maar aan bij. Door de combinatie van een Lens Optical Image Stabiliser en een Body Image Stabiliser kan zelfs een heftige trilling van de hand worden gecorrigeerd zodat beelden altijd scherp zijn, van groothoek- tot teleopname en zelfs bij weinig omgevingslicht.

2000637011

De nieuwe LUMIX DMC-GX8:
De Venus Engine-beeldprocessor met een quad-core CPU maakt daarnaast een ultrasnelle signaalverwerking mogelijk bij 8 fps (AFS)/6 fps (AFC). Je kan hierdoor snelbewegende onderwerpen nauwkeurig en gemakkelijk vastleggen. De Venus Engine verbetert ook de kleurweergave doordat elk frame nauwkeurig wordt geëvalueerd. Daarbij wordt niet alleen de kleur zelf geanalyseerd maar ook de verzadiging en de lichtsterkte. De LUMIX DMC-GX8 is ook in staat textuur natuurgetrouw weer te geven door een aanzienlijk verbeterde resolutie, gevoeligheid, kleurweergave en kleurverloop.

Volledige controle over 4K-beelden
Een van de belangrijkste verbeteringen die deze camera biedt ten opzichte van de populaire LUMIX DMC-GX7, is de introductie van 4K-video. De LUMIX DMC- GX8 legt prachtig vloeiende, hoge resolutie 4K Ultra HD-videobeelden vast in 3840 x 2160 bij 25p (50 Hz) of 24p in MP4 naast Full HD 1920 x 1080 bij 50p (50 Hz) video’s in AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat met het praktische Full-time AF.

De volledig nieuwe 4K-functionaliteit van de LUMIX DMC-GX8 maakt niet alleen schitterende videobeelden mogelijk. Panasonic is er ook in geslaagd te zorgen voor een revolutie van het fotografisch proces. Door de 4K-videomogelijkheden kan je met de 4K-fotofunctie een specifieke foto van 8 megapixels heel nauwkeurig knippen uit video-opnames, zodat je zelfs die magische momenten die in een oogwenk voorbij zijn kan vastleggen om er voor altijd van te genieten.

De LUMIX DMC-GX8 biedt drie 4K-fotofuncties: 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) en 4K Pre-burst. Met deze functies, die voor het eerst beschikbaar waren op de onlangs geïntroduceerde LUMIX DMC-G7, kan het perfecte beeld worden vastgelegd door het gewenste frame te knippen uit de 4K-videobeelden.

  • 4K Burst Shooting: tot 30 minuten continu opnames maken bij 30 fps. Deze functie is net zo te gebruiken als een fotoburstmodus door de ontspanknop ingedrukt te houden.
  • 4K Burst (Start/Stop): start het maken van opeenvolgende foto’s door één keer op de ontspanknop te drukken. Het foto’s maken stopt wanneer je voor de tweede keer op de knop drukt. Deze functie is geschikter voor opnamemogelijkheden waar bij je langer moet wachten.
  • 4K Pre-burst: legt automatisch 30 frames vast de seconde voor én na het indrukken van de ontspanknop. Je hebt dus 60 kansen om het perfecte moment vast te leggen.Met zowel de 4K Burst Shooting-modus als de 4K Burst (Start/Stop) modus is het mogelijk in één keer bijna 30 minuten aan beelden vastleggen zodat er tienduizenden beeldmogelijkheden zijn in verschillende beeldverhoudingen: 3840 x 2160 (16:9), 3328 x 2496 (4:3), 3504 x 2336 (3:2) en 2880 x 2880 (1:1).

2000637008

Veelzijdig voor elk type fotografie
Het LUMIX GX-assortiment staat bekend om zijn compacte en stijlvolle uiterlijk. De nieuwste toevoeging bouwt voort op de successen van zijn voorganger en biedt een groot aantal spannende, nieuwe functies die het gebruiksgemak optimaliseren. De body van de LUMIX DMC-GX8 is gemaakt van een magnesium legering en is daardoor licht en toch robuust en duurzaam. Daarnaast is de camera spatwater- en stofdicht. Dit word bereikt door de verschillende componenten van de body te sealen. De camera is daardoor bestand tegen zware omstandigheden.

De nieuwe Live View Finder (LVF) met 2.360.000 pixels kan van 0 tot 90 graden worden gekanteld om in elke omgeving veelzijdige opnamemogelijkheden te bieden. De OLED-schermen van de LVF en het scherm aan de achterkant reageren snel zodat je probleemloos snelbewegende onderwerpen of video’s kan vastleggen. Daarnaast zorgt het contrastratio van 10.000:1 voor een superieure kleurweergave zonder overbelichte witte delen of volgelopen schaduwpartijen.

Dankzij de nieuwe grote oogkap, is de zichtbaarheid van de LVF sterk verbeterd. En met een vergrotingsfactor van 1,54x/0,77x (equivalent 35-mm-camera), de grootste binnen het LUMIX G-assortiment tot nu toe, kan je foto’s en video’s precies zo kadreren en vastleggen als bedoeld. Het scherm aan de achterkant heeft een 3-inch groot, vrij draai- en kantelbaar touchscreen van 1.040.000 pixels dat van links naar rechts (0-180 graden) en omhoog en omlaag (0-250 graden) kan worden bewogen, zodat onder allerlei hoeken opnames kunnen worden gemaakt

Beide schermen bieden een gezichtsveld van 100%, waardoor je ook ziet wat er aan de rand van het kader gebeurt. Ook bieden ze Manual Monitor Adjustment waarmee helderheid, contrast en verzadiging allemaal apart ingesteld kunnen worden. De beeldweergave tussen de LVF en het scherm aan de achterkant wisselt automatisch door de oogsensor in de LVF. Dit spaart de accu.

Voor nog meer controle, beschikt de LUMIX DMC-GX8 over een nieuwe Dual Dial Control wat zorgt voor een snelle, praktische en personaliseerbare bediening. Met de knoppen op de voor- en achterkant bedien je zoals gebruikelijk het diafragma en de sluitertijd, maar de instellingen kunnen ook tijdelijk worden aangepast met de Dial Operation Switch. Hiermee kunnen modi als 4K-foto gemakkelijker worden geactiveerd, zodat je foto’s en video’s sneller en nauwkeuriger kan kadreren en vastleggen.

Momenten in een oogwenk vastgelegd
Alle LUMIX G-camera’s zijn voorzien van het LUMIX G Contrast AF-systeem. Dit systeem is in staat het digitale signaal uit te wisselen bij een maximale snelheid van 240 fps, wat resulteert in een adembenemend snelle en soepele autofocus.

Het Contrast AF-systeem van de LUMIX DMC-GX8 is verder verbeterd doordat Panasonic de DFD (Depth From Defocus) technologie heeft toegepast.1 De scherpsteltijd is daardoor nog korter geworden. DFD berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherpteniveaus te evalueren terwijl tegelijkertijd de optische kenmerken van de compositie worden geanalyseerd. De LUMIX DMC-GX8 behaalt hierdoor een ultrasnelle AF van slechts 0,07 seconde2. Van deze supersnelle AF profiteer je meer naarmate de brandpuntsafstand toeneemt. Ook zorgt hij ervoor dat gewone burstopnames (8 fps AFS/6 fps AFC) aanzienlijk sneller zijn.

De LUMIX DMC-GX8 maakt gebruik van een nieuw algoritme wat de AF trackingprestaties met 200% heeft verbeterd ten opzichte van de LUMIX DMC- GX7. In plaats van traditioneel AF tracking dat zich alleen baseert op kleur, houdt het nieuwe systeem ook rekening met de grootte en de bewegingsvector van het doel. Het blijft zich richten op het onderwerp en zorgt daardoor telkens weer voor perfect scherpgestelde opnames. Bovendien is het met Low Light AF mogelijk om nauwkeuriger scherp te stellen op een onderwerp als er heel weinig omgevingslicht is, zoals tijdens een avondje uit met vrienden of bij het foto’s maken van wilde dieren in het schemerdonker.

Praktische connectiviteit
De LUMIX DMC-GX8 is voorzien van Wi-Fi-connectiviteit. De opnamemogelijkheden zijn daardoor ongekend en beelden kunnen snel en eenvoudig worden gedeeld. Dankzij NFC kan de camera gemakkelijk worden verbonden met een smartphone of tablet, zodat foto’s en videoclips vrijwel direct op sociale media kunnen worden geplaatst of ge-e-maild naar vrienden of familie. Ook is het mogelijk een mobiel toestel te gebruiken als afstandsbediening voor de LUMIX DMC-GX8 en daarmee instellingen zoals scherpstelling, diafragma, sluitertijd en ISO-waarde te wijzigen voordat de ontspanknop wordt ingedrukt.

Toekomst en GH4?
De GX8 is vergelijkbaar met de GH4, waar deze laatste uitblinkt in video mogelijkheden is de GX8 meer voor de fotograaf. Panasonic kondigde op de persbijeenkomst ook de ontwikkeling van twee nieuwe lenzen aan. Het meest veelbelovend is de Lytro achtige mogelijkheid die met een volgende firmware update van de GX8 mogelijk moet zijn. De foto’s zijn dan achteraf nog te focussen op elk gewenst object. Dat gaat wel op een andere manier, namelijk met focus bracketing, waarbij heel veel foto’s in een filmformaat worden vastgelegd. Het resultaat toont als een foto waarbij met de muis elk gewenst punt te selecteren is voor opnieuw scherpstellen. De technologie is in ontwikkeling en komt naar verwachting eind dit jaar in de nieuwe firmware update.

De GX8 kost als body 1199,95. Er zijn diverse kist van 1299,95 tot 1999,95

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.