Mio introduceert nieuwe dashcams

Met twee nieuwe dashcams maakt Mio haar entree in de markt voor HD dashcams. Het gaat om de MiVue 638 Touch en 658 Touch. Waar de MiVue 638 Touch in een Full HD resolutie filmt, gaat de 658 Touch daar in resolutie zelfs overheen.

Zowel de MiVue 638 Touch en 658 Touch zijn voorzien van GPS sensoren om de positie van de camera vast te leggen en van touchscreens voor de bediening. Uniek is dat de twee zijn voorzien van een dubbel SD slot. Hierdoor kun je altijd meteen een kopie van de beelden aan de politie afgeven terwijl je zelf nog een kopie hebt. Bovendien zijn dashcams zeer intensief voor geheugenkaarten, dus bij een defect heb je altijd nog de bestanden op de tweede kaart staan. Dit is enigszins vergelijkbaar met de RAID mogelijkheden van NAS systemen.

Mio blijft veel waarde hechten aan goede beeldkwaliteit en heeft ook nu weer voor glazen lenzen gekozen. De lenzen hebben een groothoek van 105 graden. De MiVue 658 WiFi is bovendien van WiFi voorzien om beelden direct naar smartphone of tablet te sturen.

De MiVue 638 Touch heeft een opnameresolutie van 1920×1080. De 658 en 658 nemen beelden op met een nog hogere resolutie, namelijk 2304×1296 pixels. In beiden gevallen worden de opnamen gemaakt op 30 frames per seconde.

Verder zijn de bekende Mio Dashcam functies aanwezig. Zo maken de MiVue camera’s opnamen bij bewegingen voor de camera, is er een G-sensor die botsingen detecteert en op basis daarvan beelden veiligstelt en is het mogelijk om op 4 megapixel foto’s te schieten wanneer je schade hebt.

Tenslotte gebruikt Mio de GPS gegevens voor nog iets leuks en wel lifetime gratis flitslocatiemeldingen.

Beschikbaarheid

De MiVue Touch 638 gaat €149,99 kosten. De MiVue 658 Touch €169,99. De MiVue 658 WiFi gaat €199,99 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.