Lenovo’s ZUK toont de ZUK Z1 smartphone

ZUK is een nieuw smartphonemerk uit China dat financieel wordt ondersteund door het voor ons relatief bekende Qihoo 360 en het veel bekendere Lenovo. Lenovo is ook eigenaar van Motorola Mobility.

Afgelopen week liet de CEO van ZUK de eerste render van haar nieuwe smartphone zien. Het gaat om de ZUK Z1. De ZUK Z1 moet het vlaggenschip van het merk worden en heeft met het typenummer ‘Z1′ een interessante overeenkomst met de toptoestellen uit Sony’s Xperia lijn.

Wat de ZUK strategie interessant maakt is dat het bedrijf haar toestellen uitrust met Android 5.1.1 Lollipop versies van Cyanogen OS. Daarnaast zal dit één van de weinige vlaggenschip toestellen zijn met een USB Type-C aansluiting.

De geruchten gaan dat het toestel ook over een vingerafdruk scanner beschikt in de home knop. Verder zijn de verwachtingen dat het scherm 5,5 inch meet en op een Full HD resolutie draait. De chipset zou de SnapDragon 810 van Qualcomm zijn. Deze staat bekend voor haar problemen met oververhitting. Dit zien we terug in de Xperia Z3+ en One M9 reviews.

ZUK zal de ZUK Z1 naar verwachting op 11 augustus presenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.