Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

F-Secure trekt Younited cloud opslagplatform offline

In de afgelopen jaren hebben we vele bedrijven gezien die online cloudopslag aanboden. Één van de meest opvallende was Younited van F-Secure. Deze dienst lanceerde in 2013 met als belangrijk argument de privacy van gebruikers te garanderen.

De dienst moest opvallen door de servers in Finland te plaatsen in plaats van de VS. In Finland is de privacy wetgeving enorm streng. Hierdoor loop je minder risico dat bedrijven jouw online data misbruiken. Bovendien is F-Secure een specialist in het beveiligen van computers en netwerken. Een speciaal team moet de veiligheid van de Younited servers dan ook garanderen.

Toch lijkt het idee van Younited niet aan te slaan. Integratie met platformen van derden en apps is er nauwelijks. Hoewel je de eerste 5GB aan ruimte gratis kreeg, was de prijs van een schamele 200GB toch een stevige €74,99. Te afwezig en te duur, dat lijkt de dienst noodlottig te zijn geworden.

Vandaag heeft F-Secure alle Younited gebruikers op de hoogte gebracht van de plannen om de dienst te sluiten. Per 1 oktober gaan de servers, na precies twee jaar, offline. Je hebt tot die tijd om jouw data van de servers te halen. Daarna zal F-Secure de harddrives van de servers wissen zodat achtergebleven data niet meer te achterhalen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.