Hier op de redactie worden we regelmatig benadert om over sextoys te schrijven, maar wat tussen de lakens gebeurt, moet doorgaans vooral tussen de lakens blijven. Behalve vandaag. Een stel tieners uit Londen heeft namelijk een idee uitgewerkt voor een wel heel bijzondere condoom.

Net als in veel andere landen, heeft het Verenigd Koninkrijk te maken met een enorme toename van geslachtsziekten. Vooral onder tieners. Één van de grote problemen is dat tieners zich al snel schamen om naar een dokter of kliniek te gaan om hun zaakje te laten checken.

De drie tieners, Muaz Nawaz (13), Daanyaal Ali (14), en Chirag Shah (14) hebben een condoom bedacht die de gebruikers moet waarschuwen voor de aanwezigheid van een SOA. Dit moeten de condooms doen door van kleur te veranderen wanneer ze in aanraking komen met bepaalde bacteriën. Hierdoor weten beide partners dat één van de twee een besmetting bij zich draagt en bij voorkeur welke besmetting het betreft.

Of dit condoom daadwerkelijk op de markt gaat komen is nog onduidelijk. De tieners zijn al wel door een fabrikant benaderd, maar de ontwikkeling is waarschijnlijk erg prijzig. Zeker wanneer een condoom op verschillende ziekten moet reageren. De tieners hebben in ieder geval een award in de TeenTech Awards gewonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.