Synology presenteert twee nieuwe NAS systemen

Met de DS715 en de DS215+ voegt Synology twee nieuwe NAS systemen aan haar assortiment toe. Het gaat in beide gevallen om dual-bay modellen met de mogelijkheid om de drives op slot te zetten en zo beter tegen diefstal te beveiligen.

Onder de motorpak zijn de verschillen tussen de twee modellen wel zichtbaar. Daar zien we dat de DS715 is uitgerust met een quad-core processor en 2GB aan werkgeheugen. Deze combinatie moet een maximale leessnelheid van 216MB per seconde opleveren en een schrijfsnelheid van 142MB per seconde. Bij gebruik van encryptie om data te beveiligen valt de leessnelheid terug naar 205MB, maar dat snelheidsverschil is gelukkig zeer klein.

De Synology DS215+ is uitgerust met een 1.4GHz dual-core processor en 1GB aan werkgeheugen. Deze haalt een maximale leessnelheid van 209MB per seconde en een schrijfsnelheid van 139MB per seconde. Met encryptie loopt de leessnelheid terug naar 145MB per seconde.

Beide modellen zijn voorzien van twee LAN aansluitingen en de mogelijkheid om link aggregatie aan te zetten. Er zijn twee USB 3.0 poorten en een eSATA aansluiting voor het maken van externe back-ups.

Beschikbaarheid

De Synology DS715 kost €330. De Synology DS215+ kost €275. Beiden zijn exclusief harddrives. Verkopers kunnen hier leuke bundeldeals hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.