Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos: 92% van de beluisterde muziek is een stream

Geen productnieuws van Sonos vandaag, maar wel wat leuke weetjes over hoe Sonos gebruikers met hun multiroom speakers omgaan. Zo blijkt dat we onze eigen muziekcollectie compleet negeren. 92% van de muziek die over de speakers van Sonos klinkt zijn online radiostations en muziek streaming diensten.

Met andere woorden, we stappen over van betalen voor eigendom van muziek naar betalen voor toegang tot muziek. Sonos verwacht dat in 2021 één miljard mensen betalen voor het luisteren naar streams.

Dat streamingdiensten niet overal toegankelijk zijn, ziet Sonos ook binnen haar netwerk. Zo is Pandora in de VS verantwoordelijk voor 50% van de streams terwijl dit in Zweden Spotify Premium is. Sonos ziet ook het belang van ondersteuning voor kleinere streaming diensten die content hebben die op de grote diensten niet naar voren zou komen. Tot de voorbeelden behoren SoundCloud en 22Tracks.

Sonos-Blue-Note-Play1

Natuurlijk is het de vraag wat er nu gaat gebeuren met Sonos gebruikers die ook groot fan zijn van Apple. De iTunes bibliotheek is prima te streamen over de speakers van Sonos, maar Apple Music zal toch echt om een integratie met de speakers vragen. Vooralsnog is de enige integratie die Apple heeft uitgesproken, de ondersteuning van Android apparaten rond de herfst. Sonos staat ongetwijfeld met open armen op Apple Music te wachten. Het is alleen de vraag of Apple daar op dit moment ook interesse in heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.