Arjan Olsder
Arjan Olsder

SanDisk introduceert de snelste externe SSD’s

SanDisk stort zich voor het eerst op de markt van de externe SSD’s. Een markt waar we tot nu toe vooral producten van Freecom en LaCie hebben gezien. Met de SanDisk Extreme 900 Portable SSD’s probeert SanDisk bovendien een snelheidsrecord neer te zetten.

Drives als de Freecom Toughdrive halen leessnelheden van ronde de 400MB per seconde terwijl de schrijfsnelheid vaak een stuk lager ligt. Dit ondanks gebruik van de USB 3.0 standaard. De SanDisk Extreme 900 serie moet snelheden tot 850 MB per seconde realiseren. Snelheden die vooral voor filmers met 4K camera’s zeer interessant zullen zijn.

Iets budgetvriendelijker zal de SanDisk 500 serie worden. Deze SSD’s halen snelheden tot 415 MB per seconde. Waar de 900 serie bestaat uit drives van 480GB tot 1,92TB bestaat de 500 serie uit drives van 120GB tot 480GB. SanDisk levert de drives met zowel USB Type C als Type A kabels.

Beschikbaarheid

De prijzen van de 500 serie lopen van $99,99 tot $239,99. De 900 serie loopt van $399 tot $999,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.