Review: SMS Audio BioSport (In-Ear Headset)

We reviewen al ruim zes jaar hoofdtelefoons. Reviews die eigenlijk totaal niet spannend zijn omdat we het vrijwel alleen over geluidskwaliteit en draagcomfort hebben. De BioSport van SMS Audio is een compleet ander verhaal. In samenwerking met Intel heeft SMS Audio, van rapper 50 Cent, een hartslagsensor in de headset verwerkt.

Unboxing

SMS Audio verpakt de BioSport In-Ear hoofdtelefoon in een prachtige doos en overcompleet. Je krijgt een lading eartips om de headset op jouw oren aan te passen en een mooi tasje om de headset keurig in op te bergen.

Design

SMS Audio produceert de BioSport in een zwarte/grijze uitvoering, maar ook in de combinatie zwart/geel en zwart/blauw. Ik ben met de zwart/blauwe versie aan de slag gegaan.

De oordoppen zijn wat fors, mede door de technologie die erin is weggewerkt. Een bijkomend voordeel is dat er ook meer ruimte voor de klankkamer is waardoor het geluid iets voller wordt. Het gebruik van een platte kabel voorkomt dat de kabels in de knoop raken. Mooi detail is dat de kabel tweekleurig is. Net als de oordopjes.

De oordoppen van de BioSport zijn IPX4 gecertificeerd. Sporten (zelfs in de regen) is dus geen enkel probleem omdat IPX4 specificeert dat de headset splashproof is.

Intel hartslagmeter

Wanneer we tijdens het sporten hartslagmetingen doen, gaat dat doorgaans via een borstband met een hartslagsensor, of een sportbandje die strak om de pols moet zitten. In beide gevallen kunnen we niet echt spreken van draagcomfort.

De technologie die Intel met SMS Audio heeft ontwikkeld doet de hartslagmeting in het oor. Mogelijk via IR licht om de pulsaties in de aderen te meten. Één van de oordopjes heeft dan ook een gleuf in de zachte eartips om deze sensor contact te laten maken met het oor.

SMS-Audio-Biosport-Intel-Oordopjes-Detail

De hartslagmeter heeft geen eigen stroomvoorziening nodig. De technologie van Intel is zo licht dat de spanning die al op de 3,5mm audio uitvang van jouw smartphone staat ruim voldoende is om deze aan te drijven. Via dezelfde kabel communiceert de sensor met de app. In mijn geval de Runkeeper app. Leuk detail is dat je bij de headset een gratis 30-dagen abonnement op Runkeeper Elite krijgt.

SMS Audio claimt dat de hartslagsensor ook een vorm van ruisonderdrukking mogelijk maakt waardoor de headset geluiden van jouw lichaam kan minimaliseren. Daar heb ik in de praktijk niets van gemerkt.

Eartips

Waar reguliere eartips compleet in de gehoorgang schuiven, doen deze in-ears dat niet. Deze blijven redelijk aan de oppervlak. Vooral wanneer je een nauwe gehoorgang of een kronkelige gehoorgang hebt is het doorgaans vrijwel onmogelijk om in-ear headsets te plaatsen. De SMS Audio BioSport is de eerste headset waar dit wel goed gaat. Om toch voldoende grip te hebben, bevatten de eartips nog een siliconen ringetje die in het oor klemt zonder dat je dit voelt drukken. Dit maakt het draagcomfort zeer groot.

Geluidskwaliteit

Doordat de BioSport In-Ear niet helemaal in de gehoorgang gaat, blijf je voldoende contact houden met de omgeving. Wanneer je op de openbare weg sport, is dit een groot voordeel omdat je auto's nog steeds hoort aankomen. Mits je met een normaal volume sport natuurlijk. De klankkleur van de muziek is zeer warm. Mogelijk door de grotere klankkamers in de SMS Audio BioSport.

SMS-Audio-Biosport-Remote

Conclusie

Ik geef toe dat ik tijdens het sporten liever geen draden aan mijn hoofd heb hangen, maar ik neem dit graag op de koop toe als ik geen borst- of polsband meer hoef te dragen om de hartslag te laten meten. Bovendien is dit één van de weinige in-ear headsets die echt comfortabel in mijn oor hangt. Combineer dit met een prima luisterervaring en dan snap je dat dit wat mij betreft dé sportheadset voor deze zomer is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed geluid
  • Fijne manier van hartslag meten
  • Hoog draagcomfort

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram