Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nubia’s Z9 lijkt de eerste echte randloze smartphone te worden

De Nubia Z9 beschikt over een 5,2 inch Full HD display werd gisteren gepresenteerd op Times Square in New York. De Z9 heeft aan de zijkanten enkel nog een randje van de behuizing om het display op haar plek te houden.

Het Chinese Nubia heeft ook een nieuwe technologie op de rand van het toestel toegepast waardoor de rand gevoelig is geworden voor gestures. Door het toestel horizontaal te houden en met vingers de rand vast te houden, start bijvoorbeeld de selfie modus van de camera. Door te knijpen neem je dan de foto.

Nubia-Z9-2

De camera aan de achterkant is een 16 megapixel model met optische beeldstabilisatie. Onder het display ligt een Qualcomm SnapDragon 810 chipset welke we kennen van de LG G4 en de nieuwe Sony Xperia Z3+. De accu heeft een capaciteit van 2.900mAh. De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop.

Er komt ook een Exclusive uitvoering van de Nubia Z9. Deze krijgt naast 4GB aan werkgeheugen (RAM) en 64GB aan opslagruimte ook nog een vingerafdrukscanner mee. Dit verklaart mogelijk ook waarom het toestel pas in Q3 2015 op de markt zal komen. Google maakte haar plannen voor generieke ondersteuning van deze scanners pas bekend tijdens de Google I/O meeting twee weken geleden. Echter zou deze wel pas in de opvolger van Lollipop aanwezig zijn.

Beschikbaarheid

De Nubia Z9 zal in het derde kwartaal in de VS verschijnen. Plannen over een EU release zijn nog niet bekendgemaakt. Er komen drie uitvoeringen: 3GB RAM/32GB opslag voor $564, 4GB RAM/64GB opslag voor $645 en 4GB RAM/64GB opslag met vingerafdruksensor voor $725.

Update – Nubia heeft aan GadgetGear bevestigd dat het toestel ook naar Europa zal komen. Over prijzen en beschikbaarheid is echter nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.