Google bood al een tijdje een muziek streaming dienst aan via Google Play. Voor deze dienst rekende de zoekmachine $9,99 en kreeg je toegang tot 30 miljoen tracks. Vanaf nu is er ook een gratis alternatief.

De gratis dienst is in de VS per direct beschikbaar via de browser. Om de gemiste inkomsten te compenseren plaatst Google de nodige advertenties in de playlist.

De introductie van de gratis dienst van Google komt op een gevoelig moment. Apple biedt sinds deze week Apple Music aan voor $9,99 per maand ($14,99 voor gezinnen tot 6 personen). Bij Apple Music kunnen gebruikers de eerste drie maanden gratis streamen. Dat laatste kwam onder vuur te liggen toen Taylor Swift besloot haar muziek van Apple Music te halen omdat Apple in eerste instantie niet van plan was om artiesten een vergoeding te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.