In Amsterdam presenteerde Braun vandaag haar nieuwste generatie scheerapparaten. De Series 9 wel te verstaan en dat in het jaar dat Philips ook haar 9000-serie presenteerde. In beide gevallen gaat het ook om de beste scheerapparaten die de bedrijven tot nu toe hebben ontwikkeld.

De verschillen tussen Philips en Braun blijven levensgroot. Waar Philips voor roterende bladen gaat, gaat Braun voor een scheerkop op basis van folie elementen. Beide technieken kennen hun voor- en nadelen en met beiden kun je bijzondere dingen doen.

Zo ook met deze nieuwe scheerkop van Braun. Deze bestaat uit vier elementen die vrijwel afzonderlijk van elkaar de contouren van het gezicht kunnen volgen. Daarnaast kan de gehele kop van de Series 9 meedraaien met de contouren van het gezicht.

Nieuw in de SyncroSonic scheerkop van de Series 9 is de aanwezigheid van de combinatie HyperLift&Cut Trimmer en de Direct&Cut Trimmer. Die laatste kenden we al uit eerdere scheerkoppen van Braun, maar het is de HyperLift&Cut die Braun speciaal voor het zware werk lijkt te hebben ontwikkeld.

Deze nieuwe trimmer is er niet zozeer om een baardhaar op de huid af te scheren. In plaats daarvan is hij er vooral om platte baardharen omhoog te werken en, als ze langer zijn, te trimmen. Bij een driedagenbaard durft Braun zelfs te claimen beter te zijn dan Philips, Hitatchi en Remington. De driedagenbaard staat bekend als één van de meest problematische baarden omdat veel scheerapparaten moeite hebben de langere haren in het scheerblad te laten glijden. De HyperLift&Cut moet je dan ook vooral zien als een scheerblad dat de baard voorbereid voor de Direct&Cut en de twee OptiFoil scheerfolies.

Het idee achter deze scheerkop is dat meer acties zorgen voor minder scheerbewegingen en daardoor voor minder irritatie. De nieuwe motor die Braun hiervoor ontwikkelde creëert dan ook 10.000 trillingen per minuut en 40.000 transversale acties (heen en weer bewegingen).

Verder is het design natuurlijk helemaal wat we van Braun gewend zijn. Strakke lijnen en mooie materialen liggen strak tegen elkaar in en de scheerkop is prima nat schoon te maken. Bovendien bevat de achterkant nog steeds een baardtrimmer.

Beschikbaarheid

De Braun Series 9 ligt vanaf juli in de winkel. De serie begint bij het 9030S instapmodel voor €329,99 en eindigt bij het 9095CC model voor €449,99 dat zowel een clean&charge als een wet&dry functie heeft. Daartussen zijn diverse andere modellen verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.