Arjan Olsder
Arjan Olsder

WD vernieuwt haar My Passport harddrive

Het was in 2012 dat ik van WD een My Passport Edge ontving om te testen. Een externe drive die tot enkele maanden geleden dé werkdrive was voor al mijn fotobewerkingen en schrijfsels voor GadgetGear. Voor mij een teken van kwaliteit. Voor WD is de My Passport serie een enorm succes en daarom krijgt deze serie opvolging van nieuwe modellen met een opslagcapaciteit tot 3TB.

Het gaat hierbij om de nieuwe My Passport Ultra en My Passport for Mac drives. Beiden worden geproduceerd met een capaciteit tot 3TB. De nieuwe Ultra drives zijn ook lekker opvallend door de vier kleuren waarin deze worden uitgebracht. Bovendien komt WD met het Grip Pack. Dit is een gekleurde band die om de drive heen kan worden getrokken om hem zo verder te personaliseren. Daarnaast krijg je er een USB 3.0 kabel met dezelfde kleur bij.

De nieuwe drives bevatten ook de mogelijkheid om 256-bit AES encryptie op de data toe te passen om deze beter te beschermen bij verlies of diefstal. Door dit in de hardware van de drive mogelijk te maken hoeft de computer hier geen rekenkracht aan te verliezen. USB 3.0 ondersteuning moet je gebruik laten maken van de maximale snelheid die de drive kan behalen. Verder krijg je nog back-up software meegeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.