Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: WD My Passport Edge for Mac

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Prima lees- en schrijfsnelheden
  • Aluminium body geeft extra verkoeling
  • Design past erg goed bij Apple producten
  • Ook bruikbaar op de PC

THE BAD

  • Geen

WD kwam onlangs met de My Passport Edge. Een nieuwe serie compacte schijven met de nodige extra mogelijkheden. Hoewel WD voor de PC een plastic (maar mooi-plastic) behuizing koos, krijgen Mac gebruikers voor een tientje meer echt aluminium. Vandaag hebben we deze schijf gecheckt.

Testplatform

Nu moet ik zeggen dat de keuze die WD voor de MAC en PC uitvoeringen van de schijf gemaakt heeft, slechts iets verder gaan dan het doosje. De MAC uitvoering is voorzien van HFS formattering terwijl de PC uitvoering NTFS is geformatteerd. Wil jij de MAC uitvoering op je PC gebruiken, dan is het dus enkel een kwestie van de boel formatteren en de PC software via WD downloaden.

Voor het testen van de WD My Passport Edge for Mac heb ik dan ook gebruik gemaakt van een PC in plaats van een MAC.

Unboxing

In de doos van de WD My Passport Edge for Mac zit naast de drive ook een kleine handleiding en een USB 3.0 kabel. Meer heb je ook niet nodig, dus dat is prima.

Design

Qua uiterlijk is de WD My Passport Edge for Mac helemaal MAC. Het aluminium ziet er prachtig afgewerkt uit en heeft nog een bijkomend voordeel. Naast dat de casing ijzersterk is, koelt hij ook prima. Daarmee zou jouw drive een stuk langer mee moeten gaan.

Naast de USB 3.0 aansluiting zit de statusled weggewerkt. WD heeft hierbij voor wit licht gekozen. Dat is net de finishing touch die deze drive nodig heeft.

Specs

De WD My Passport Edge is een harddrive met een USB 3.0 interface. Natuurlijk is deze backward compatible met USB 2.0. Hij is geschikt voor Apple’s TimeMachine en Windows 8 back-ups. De drives zijn alleen beschikbaar met een capaciteit van 500GB.

Prestaties

Van een USB 3.0 drive mag je de nodige snelheid verwachten. Ook als het ‘slechts’ een HDD is in plaats van een SSD. Officiële gegevens geeft WD niet, maar wij hebben gemeten dat de drive een schrijfsnelheid van 118.3MB/s heeft bij een leessnelheid van 118.7MB/s. Dat is ongeveer 40MB/s langzamer dan de Black harddrives van WD, maar is in de praktijk wel een hele comfortabele snelheid om mee te werken.

Conclusie

De My Passport Edge for Mac is een schijf die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens een lekkere schrijf en leessnelheid heeft. Hij maakt goed gebruik van de snelheid die USB 3.0 te bieden heeft en de aluminium body zorgt voor voldoende koeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.