Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Honor 4X met 4 sterren.

The Good
  • Veel display voor weinig
  • Lange accuduur
  • Prima camera
The Bad
  • Nog geen Android 5.0
  • Niet heel sterk voor gamers


Hij is goedkoop en heeft toch een lekker groot display. De Honor 4X moet dé Android smartphone zijn voor iedereen die veel smartphone voor weinig wil hebben. De afgelopen week mocht ik met deze nieuwe smartphone rondlopen en ervaren wat je voor nog geen €200 in de zak steekt.

Unboxing

Honor verpakt de 4X met een netstroom lader en een micro-USB kabel. Meer heb je ook niet nodig.

Design

De Honor 4X volgt in grote lijnen het design van de Honor Holly. Hij is zwart aan de displaykant en wit aan de onderkant. Het grote verschil zijn de iconen voor de knoppen onder het display. Die zijn gelijk aan die van Android 5.0 terwijl de Holly nog de oude iconen gebruikte. De achterkant is bovendien van een fijn ribbeltje voorzien dat iets meer grip geeft en het Honor logo is er wel erg mooi in weggewerkt.

Display

Honor heeft de Honor 4X van een 5.5 inch IPS display voorzien. Deze draait op 720p HD of 1280×720 pixels. Dit is ongeveer 267 pixels per inch. Full HD films worden dus niet in volledige resolutie afgespeeld en dat is bij een display van dit formaat erg jammer. Qua contrast zit het display wel aardig in elkaar en ook de kijkhoek is prima, al is deze wel wat beperkt.

Android

De Honor 4X draait op Android 4.4 in combinatie met EMUI 3.0. EMUI is de grafische schil die moederbedrijf Huawei voor haar smartphones heeft ontwikkeld. De interface lijkt sterk op die van de iPhone, wat ideaal is voor overstappers. Aardig detail is dat Honor de EMUI versie lijkt te hebben uitgerust met de App Firewall die we ook kennen van de Huawei P8. Hiermee is de batterijduur op te rekken terwijl je het dataverbruik vermindert. Dit door aan te geven welke apps wel of niet op de achtergrond actief mogen blijven.

Specs en Benchmarks

De Kirin 630 chipset vormt het kloppend hart van de Honor 4X. Deze draait zowaar op een 64-bits octa-core processor waarvan de cores op maximaal 1.2GHz draaien. Dit combineert Honor met 2GB aan werkgeheugen en een Mali-450MP GPU voor de grafische berekeningen. Je krijgt 8GB aan opslagruimte met de mogelijkheid om een micro-SD kaartje te plaatsen.

Ondanks de chipset zien we in de benchmarks een gemiddeld beeld van het toestel. Onder 3D Mark weet het toestel geen enkele test volledig te behalen. AnTuTu plaatst het toestel net iets boven de originele HTC One qua prestaties.

Camera

Qua camera heeft Honor haar best gedaan. We krijgen aan de achterkant een nette 13 megapixel. Deze maakt aardige foto’s. Aan de voorkant vinden we nog eens 5 megapixels voor selfies. In deze prijsklasse een leuke combinatie. Onze Arjan was zo aardig om even wat testfoto’s te maken.

Accuduur

Met 3.000mAh heeft de Honor 4X een royale accu. Het einde van de dag halen blijkt dan ook geen enkel probleem voor het toestel.

Conclusie

Het display is doorgaans het duurste onderdeel in een smartphone en met 5.5 inch krijg je gewoon heel veel display voor heel weinig geld. Dit gaat ten koste van de rekenkracht. Deze is echt wel prima voor alledaagse taken, maar ga niet zwaar aan het gamen. Met 720p is het aardig films en series kijken, maar niet optimaal. Daarmee is de Honor 4X enkel een ideaal toestel voor iedereen die de alledaagse taken op een groot display wenst uit te voeren.

Beschikbaarheid

De Honor 4X is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.