Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de Destiny DLC, House of Wolves met 4 sterren.

The Good
  • 3 man end content
  • Nu ook met PVP beste gear te krijgen
The Bad
  • helaasniet veel nieuwecontent naast Prison of Elders


De tweede DLC van Destiny alweer, en nu is de jacht geopend op de Fallen die de Queen of the Reef hebben verraden.

En deze keer krijg je meer voor je geld dan met de vorige DLC, maar liefst 5 storymissies, een strike, PVP Trials of Osiris en een PVE arena Prison of Elders. Maar meer daarover straks.

Het verhaal

Zoals je misschien al weet had de Queen naast Awoken, ook Fallen in haar gelederen. Deze Fallen zijn echter niet langer van plan om te worden overheerst en onder leiding van Skolas richten ze de House of Wolves op. Als wraak stelt de Queen, The Reef open voor guardians om deze afvalligen op te sporen en te straffen voordat Skolas de andere huizen van Fallen verenigd en een niet te stoppen leger ter beschikking heeft. Je probeert om Skolas de andere clans van de Fallen te ontzeggen, soms kom je te laat en soms ook niet. Het einde valt vies tegen moet ik zeggen, geen epische eind cutscene zoals eerder bij Destiny. Het is een redelijk vlak verhaal en omvat niet zoveel nieuws. Veel missies spelen zich af op plekken waar je al eerder bent geweest, dus weer geen nieuwe planeten mocht je daar benieuwd naar zijn. Dat is op zeg wel gek aangezien ons ons voor de release van de game werd belooft dat de huidige planeten nog zou worden uitgebreid.

Maar goed, het is wel leuk om terug te keren waar het allemaal begon. Namelijk net buiten de Cosmodrome waar je tot leven wordt gewekt door je Ghost. De laatste levels zijn wel nieuw.

Queen

Gameplay

Grotendeels natuurlijk precies hetzelfde als de vorige DLC en de game zelf. Toch is er ten aanzien van het farmen van reputatie van de Queen wel wat anders. In de social ara van The Reef kun je weekly bounties oppikken. Niet dagelijkse dus en wij hebben nog geen andere manier gevonden om buiten de bounties om rep te farmen. Voor een mooi overzicht hoe deze area er uit ziet, hier een videorondleiding.

Dan trek je de wijde wereld in om deze bountie targets te vinden en te doden. In 3 bounties moet je echt wachten tot de House of Wolves komt. Je wacht en dood de tijd door wat NPC’s weg te knallen totdat er een Fallen dropschip komt. Versla 4 waves en dan komt je target dan eindelijk tevoorschijn. Wanneer je hem hebt verslagen krijg je een Ether Key die voor 90 seconden geldig is. In deze 90 seconden moet je op zoek naar een bountiekist in de buurt. Daar zitten blauwe/paarse engrams in, ammo en ook soms een key voor de Prison of Elders om de ultieme kist daar te openen.

De strike is ook wel prima, je hebt de jacht geopend op een huurmoordenaar Taniks die nu voor Skolas werkt. Je komt hem door de strike diverse keren tegen in diverse omgevingen. Je begint in de Temple of Crota om dan naar zijn schip te worden geportald. Oh, en je komt een gouwe ouwe spidertank tegen. 🙂

11337034_660228000773810_8093750107620019146_o

Prison of Elders

Komt je die naam bekend voor? Voor de echte oplettende fans misschien wel. Ken je die Strike nog op Venus waar je een Fallen Archon priest moet verslaan, die kwam uit de Prison of Elders. Dit een een gevangenis van de Queen om de echte slechteriken op te sluiten. Je vecht met 3 man, 5 rondes tegen mogelijk de Vex, Cabal, Fallen en de Hive. De laatste ronde is een random boss van één van de facties. In de latere rondes zijn er ook altijd kritieke objectives die je moet halen zoals mijnen ontmantelen/vernietigen of een HVT neerhalen voordat die bij zijn eindbestemming is.

10272713_660214540775156_7916903991456654432_o
Zouden de twee legen cirkels nog kunnen betekenen dat er nog meer content op komst is?

Voordat de ronde begint kan het zijn dat er een modifier ten tonele komt. Dit kan in je voordeel of in je nadeel zijn, enkele voorbeelden van voordelen zijn: bepaalde ammo die meer schade doet, betere meleekracht, in de lucht doe je meer schade enz. Nadelen kunnen zijn: In de lucht pak je meer schade, je heb 1 schild en die laadt bijna niet meer bij, abilities die heel langzaam bijladen.

Je hebt een level 28 versie met matchmaking. Dit is dan ook de enige met matchmaking. De andere versies van level 32,34 en 35 moet je echt zelf 3 man voor vinden. Dit is dan ook meteen de end content. Goed nieuws voor mensen die moeite hebben om 6 man bijeen te schrapen om raids te doen! Dit hoeft namelijk niet meer, nu hoef je alleen maar 2 man te vinden om de beste wapens en gear te krijgen. Maar pas op, denk er niet te licht over, het kan best pittig zijn om ook maar überhaubt in leven te blijven in de hogere Prison of Elders, laat staan om die objectives te doen.

Wat je er van krijgt zijn Armor Cores en Weapon cores, deze cores kun je inleveren voor de beste wapens en armor. De wapens hebben dan een attack van 365 en armor hebben 42 light wat je op een level van 34 brengt. De level cap.

Je kunt ook relatief gemakkelijk exotic en legendary weapons uit de Prison of Elders krijgen. Na de 5 rondes ga je naar onderen de schatkamer van de Queen in. Daar staan 2 kisten met materialen en 1 grote kist die je kunt openen met een key. De kans op exotic en legenadary gear is zeer groot. Je kunt de key maar 1 keer gebruiken. Wanneer je de storyline uitspeelt krijg je er 1 en er zijn wat kansjes om daarnaast uit de speciale bountykisten er 1 uit te halen of uit strikes.

PVP

Jazeker, ook dit gedeelte krijgt er wat leuks bij.  De Trials of Osiris. In deze modus mag je maximaal 3 keer verliezen en dan ben je de rest van de week uitgeschakeld. Win je minimaal 3 keer dan kun je iets leuks kopen bij de vendor, hoe vaker je wint hoe beter die prijzen zijn. Win je 9 keer dan heb je goud in je handen, maar bij 7 keer mag je ook niet klagen hoor. Dit is trouwens de eerste keer dat spelers max level kunnen halen met PVP. Eerder was dat alleen toegescheven aan de PVE raids. Nu dus ook met PVP. Ook een dikke plus.

10655223_660227930773817_6812323198782713078_o

 

Conclusie

De DLC omvat meer dan de vorige en dat is altijd mooi meegenomen. Groot voordeel is dat door de Prison of Elders je nu met 3 man de end content kunt clearen. Voor velen een godsgeschenk. Maar nog steeds een pittige uitdaging, dat wel. Leuk om elke keer met andere modifiers en tegenstanders het gevecht aan te gaan waardoor elke playtrough anders zal zijn! Zo kan het ook zijn dat je twee keer Cabal en twee keer The Hive krijgt en dan al de baas. Maar toch, jammer dat er geen echte nieuwe content is bijgekomen in de vorm van een planeet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.