Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: BluCave AudioZone (Speaker)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zonder de plastic brackets is het ook een mooie speaker voor binnen
  • Goede geluidsopbrengst
  • Goed, warm geluid
  • Snel in gebruik te nemen

THE BAD

  • Handbediening zit aan de bovenkant. Daar kan je niet altijd even goed bij.
  • Geen netstroom adapter

Met de AudioZone bekijken we de eerste echte accessoire voor in een BluCave koffer. De AudioZone valt op doordat de speaker niet alleen heel klein is, maar ook de nodige interessante features bevat.

Unboxing

BluCover levert de Audio Zone met een 3,5mm audiokabel en een micro-USB kabel om de speaker mee op te laden. Helaas ontbreekt een netstroomlader, maar die heb je vast nog wel van jouw smartphone. Verder levert BluCave alle documentatie die je nodig kan hebben.

Design

Het design van de BluCave AudioZone is een tweezijdig verhaal. Je hebt namelijk het design met het blauw/grijze plastic dat de speaker geschikt maakt om in een BluCave koffer te plaatsen, maar ook de speaker zonder dit plastic.

En dan heb je ineens een heel andere speaker. Een speaker met prachtige touch knoppen aan de bovenkant en een unibody aluminium body. Een speaker die ook gewoon op een zakelijk bureau mag staan.

Geluidstechnisch

Ook geluidstechnisch is de AudioZone alles behalve een ruige speaker voor op de bouwplaats. Nee, het is een verfijnde speaker voor privégebruik die ook mee naar buiten mag. De AudioZone is een stereo speaker en bevat hiervoor twee speakers aan de voorkant. Het stereobeeld van het geluid is echter heel beperkt. Lees: nauwelijks waarneembaar. De speakers staan gewoon te dicht bij elkaar. Dit is een gebrek dat het gros van de kleine speakers heeft.

Naast de twee speakerdrivers aan de voorkant, zit aan de achterkant nog een passieve bass radiator. Een techniek die we ook veel bij dit soort speakers tegenkomen en zorgt dat het geluid verrassend warm is. De ingebouwde microfoon aan de bovenkant van de speaker zorgt ervoor dat je hem ook als handsfree systeem kunt gebruiken.

Accuduur

BluCave claimt 10 uur gebruiksgenot bij de AudioZone speaker. Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de bluetooth verbinden (lees: storing) en het volume waarop je de muziek draait. In de praktijk haalde de speaker elke keer weer het einde van de werkdag.

Bediening

De speaker is geheel te bedienen via jouw smartphone of tablet doordat deze gebruik maakt van open standaarden. Daarnaast krijg je op het bovenpaneel touchbediening. Wil je de radio in een BluCave koffer laten zitten, leg hem dan onderin, sla een positie over en plaats dan een schapverdeler. Zo heb je altijd ruimte om bij de verlichte toetsen te komen.

Het gaatje dat je naast de toetsen zit is de microfoon. Dus ook bij gesprekken is vrije ruimte aan de bovenkant wenselijk. Verder bevat dit deel van de speaker ook de NFC tag om smartphones en tablets die niet van Apple zijn sneller te verbinden.

BluCave-AudioZone-in-koffer

Conclusie

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie speaker en al gebruik maken van het BluCave systeem, dan is de AudioZone een logische aankoop. Het is een speaker voor op het bureau en nachtkastje, maar ook voor in de gereedschapskoffer. Slim!

Beschikbaarheid

De BluCave AudioZone is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.