Vandaag start weer een nieuwe mobiele provider in Nederland en wel OpenMobile. OpenMobile claimt de eerste aanbieder van echte custom-made telefoonabonnementen te zijn en weet zich dan ook te onderscheiden van modellen als Vodafone’s Blox.

Dit onderscheid lijkt hem vooral te zitten in de deelbaarheid van de bundels die OpenMobile in haar assortiment heeft opgenomen. Elke bundel bestaat uit onbeperkt SMS en belverkeer. Daarnaast krijg je 2, 5 of 10GB aan data. Per bundel kunnen maximaal zes telefoonnummers worden gekoppeld waardoor je de bundel bijvoorbeeld met het hele gezin kunt delen. Heeft een gebruiker genoeg aan enkel data, dan dalen bovendien de kosten.

Veder biedt de provider een aantal opvallende opties zoals de mogelijkheid om al het dataverkeer via een virusscanner te laten lopen. Het is ook mogelijk om een white/blacklist op te bouwen en zo bepaalde websites af te schermen van de gebruikers in het abonnement. Dit kan ook op basis van tijden waardoor het gezin bijvoorbeeld tijdens etenstijd niet op social media terecht kan. Verder is het internetgebruik te controleren en kunnen bundels per gezinslid worden ingesteld.

OpenMobile is een MVNO of Mobile Virtual Network Operator. Dit betekent dat OpenMobile geen eigen netwerk heeft. In plaats daarvan maakt het gebruik van het netwerk van T-Mobile.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.