Huawei e Audi hebben tijdens de CES in Azië aangekondigd dat ze gaan samenwerken. Met behulp van Huawei’s expertise op het gebeid van mobiele telefonie en netwerken gaat Audi haar auto’s permanent verbinden met het mobiele netwerk.

Hoewel je nu met gemak jouw TomTom aan een smartphone kunt koppelen, heeft een directe verbinding tussen auto en internet grote voordelen. Denk bijvoorbeeld aan wat er gebeurd wanneer jij en jouw auto crashen. De auto kan dan zelf data van de sensoren aan nooddiensten doorgeven en de alarmcentrale voor je bellen.

In een ander scenario kan de on board navigatie voorzien worden van live updates. Audi is één van de partijen die interesse heeft om Nokia’s Here (concurrent van TomTom) te kopen. De samenwerking met Huawei zal hier meteen haar vruchten afwerpen.

Een laatste scenario is diefstal van de auto. Dit scenario is zeer realistisch gezien Volkswagen over haar hele park dezelfde beveiliging gebruikt en daarmee al jaren de lijsten met gestolen voertuigen aanvoert. De directe verbinding zou het tracken van de auto mogelijk kunnen maken. Natuurlijk heeft dit alleen zin als dit laster is uit te schakelen dan de beveiliging van de auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.