Google I/O: Google komt met communicatiestandaard voor domotica

Domotica, IoT (Internet of Things) of gewoon het smart home. Het heeft verschillende namen en nog veel meer verschillende communicatieprotocollen. Er zijn vele gadgets die het huis slimmer kunnen maken, maar met elkaar communiceren blijft een enorm probleem.

Om dit op te lossen hebben de Android ontwikkelaars van Google en de ontwikkelaars van Nest bij elkaar gezeten om een nieuw besturingssysteem en een nieuwe communicatiestandaard te ontwikkelen.

Het nieuwe besturingssysteem is een uitgeklede versie van Android. Het is vooral de beveiligingslaag en het systeem dat met hardware omgaat wat bewaard is gebleven. Een besturingssysteem voor zwakke hardware mag immers niet teveel van de hardware vragen. Het nieuwe besturingssysteem draagt niet de naam Android, maar Brillo en is na Chrome OS het derde besturingssysteem van Google.

Communiceren met Brillo apparaten zal via de nieuwe Weave standaard moeten verlopen. Google en Nest kiezen dus niet voor het enorm grote (maar beperkte) 433mHz of Z-Wave/Zigbee. Het is de bedoeling dat Android apparaten Weave apparaten automatisch gaan herkennen en dat de apparaten ook beter met elkaar gaan communiceren.

Beschikbaarheid

Ontwikkelaars mogen vanaf het derde kwartaal met Brillo gaan stoeien. Een kwartaal later geeft Google ook Weave vrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.