Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

BUILD: Windows 10 draait iOS en Android apps

Het gaat gemakkelijker worden om Android en iOS apps over te zetten naar Windows 10. iOS ontwikkelaars programmeren nu in Apple’s Objective C programmeertaal. Microsoft’s Visual Studio software zet deze code om in code die Windows verstaat.

Ook voor Android ontwikkelaars hebben ze een methode bedacht om apps zonder al te veel moeite geschikt te maken om te draaien op Windows 10 apparaten.

Windows 10 moet het meest brede platform van Microsoft worden. Niet alleen PC’s, tablets en smartphones zullen op dezelfde basis draaien, maar ook de Xbox en de HoloLens. Hierdoor is het voor ontwikkelaars interessanter om te zorgen dat apps op al deze platformen werken.

Ook de Project Spartan browser heeft een eigen naam gekregen en wel Microsoft Edge. Ook deze nieuwe browser krijgt een blauwe E als logo, maar de vormgeving zal wel anders zijn. Microsoft heeft haar slimme assistent Cortana geïntegreerd met de browser. Verder zal het, net als bij Chrome en Firefox, mogelijk zijn om extensies te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.