Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amsterdammers introduceren modulair muzieksysteem

Uit Amsderdam komt een wel heel opvallend project op IndieGoGo. Het gaat om het Kien muzieksysteem dat compleet modulair is. Oké, de Philips Fidelio B5 doet ook al ‘zoiets’, maar Kien gaat veel verder.

Het idee achter de Kien is dat je met één centrale speakerunit werkt die je kunt uitbreiden met satelliet speakers. Deze klik je op de hoofdunit vast om op te laden en kun je daarna overal in huis plaatsen. Op die manier maak je van de Kien met gemak een multiroom audiosysteem.

Uniek aan het multiroom audio systeem is de user tracking die aanwezig is. Hierdoor kan de muziek met je meebewegen wanneer jij zelf van kamer naar kamer beweegt. Ook is het mogelijk om de speakers in een 5.1 opstelling te plaatsen om zo gebruik te maken van Dolby Surround.

Er lijkt geen echt minimum te zijn aan het aantal speakers dat je op de Kien gebruikt. Geef je een feestje, kunnen jouw vrienden hun satelliet speakers meenemen en met jouw systeem verbinden om op die manier een nog groter muzieknetwerk op te bouwen.

Beschikbaarheid

De Kien staat nu op IndieGoGo. Een Kien Hub heb je al vanf $229 en er zijn verschillende pakketten mogelijk. Het is zelfs mogelijk om de satelliet speakers los te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.