Arjan zit op dit moment in Londen voor de persco van Huawei. Natuurlijk hoeven we niet echt te gokken over wat ze precies gaan presenteren. Na de Ascend P7 precies een jaar geleden, mogen we nu de P8 verwachten en… het lijkt erop dat er ook een P8 Lite bij komt. Check al deze geruchten even…

Huawei P8

Het zal je niet ontgaan dat de looks van deze persrender verklappen dat Huawei wederom een toestel neerzet dat de designstijl van Apple volgt. Niet vreemd, want Huawei’s eigen Android versie lijkt functioneel ook sterk op Apple om de overstap naar Android zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een slimme zet.

Qua hardware zou je met de P8 vooral aan een concurrent voor Samsung’s Galaxy S6 moeten denken. Zo krijgt de P8 als de geruchten kloppen een 5,2 inch display (al zou het een Full HD resolutie zijn in plaats van QHD) en een vingerafdrukscanner. Het geheel komt te liggen in een aluminium frame.

Interessant wordt het wanneer we kijken naar het hart van dit toestel; de HiSilicon Kirin 930 chipset. Deze chipset is een octacore in een BIG.little opstelling die maximaal 2.0GHz zal draaien en dat doet hij netjes op 64-bits. Doordat Huawei is overgestapt op een 16nm procedé is de nieuwe chipset een stuk zuiniger. Ander goed nieuws is de aanwezigheid van een Mali T628 MP4 GPU welke gamers een zeer prettige gaming ervaring moet opleveren.

Qua benchmarks zal deze chipset nog net iets onder de Qualcomm Snapdragon 810 en de Samsung Exynos 7420 chipsets blijven liggen. Vooral doordat die gebruik maken van nog zwaardere GPU’s en LPDDR4 werkgeheugen. Hier is theoretisch nog een kleine stap te maken, maar voor het prijsverschil met de flagships van Samsung, Sony en HTC is het maar de vraag of het voor jou ook nog zo spannend is. Het gerucht gaat dat de P8 ergens rond de €500 gaat zitten.

Huawei P8 Lite

Het gerucht van de P8 Lite is afkomstig uit Rusland waar men bovenstaande persrenders wist te bemachtigen. Links de P8, rechts de P8 Lite.

Echte specs van de P8 Lite zijn er nog niet, maar het vermoeden gaat dat het vooral een iets kleiner scherm zal bevatten en een minder indrukwekkende camera. Deze strategie staat haaks op die van Sony die bij haar mini varianten vrijwel dezelfde specs levert, maar Samsung en LG komen al jaren met uitgeklede versies van het toptoestel als mini. Als Huawei de Koreanen volgt, zal dat hier ook het geval zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.