Vodafone en VISA lanceren mobiele credit card

Betalen met je smartphone gaat een vogelvlucht nemen. Als het aan Vodafone en VISA ligt tenminste. De twee lanceerden deze week mobiel betalen via de NFC chip op de smartphone, maar helaas voor iOS gebruikers... het betreft enkel Android toestellen die hiervan gebruik kunnen maken.

Hoewel de term mobiele credit card wordt gebruikt, gaat het bij Vodafone en VISA niet om een fysieke kaart. Het gehele proces verloopt via de Vodafone Wallet app welke de NFC chip aanstuurt. Bij elke derde betaling tot €25 zal de app om de pincode vragen om de betaling te bevestigen. €25 is momenteel ook het maximale bedrag dat je op deze manier kunt betalen.

Veiligheid staat voorop, dus VISA en Vodafone laten niet alle Android gebruikers met de app betalen. Alleen de Samsung Galaxy S3, S3 LTE, S4, S5, S6, S6 Edge, Alpha en A5, de HTC One M7, One M8 en One M9 en de Sony Z, Z1, Z2 en Z3 mogen gebruik maken van deze betalingsmogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram