TomTom komt met unieke eigen actioncam: de Bandit

TomTom introduceert vandaag de TomTom Bandit Actiecamera, waarmee video’s snel en gemakkelijk kunnen worden gemonteerd en gedeeld. In plaats van uren downloaden en sorteren van beeldmateriaal, kunnen gebruikers van de TomTom Bandit hun montage delen vlak na de actie, waardoor iedere avonturier nu zijn vaardigheden kan tonen.

TomTom GPS-actiecamera - Just Shake to Edit 4TomTom GPS-actiecamera - Just Shake to Edit 4Iedereen met een actioncam kent het probleem: jouw beelden zijn iets minder spectaculair en bewerking voor velen een nachtmerrie. Magisto.com was al ons geheime wapen, maar nu komt TomTom met een veel slimmere oplossing. De TomTom Bandit is namelijk de eerste actiecamera met een ingebouwde mediaserver, waardoor beeldmateriaal niet hoeft te worden gedownload om het te kunnen monteren. De camera werkt met een mobiele app, die het creëren en te delen van video’s een kwestie van minuten maakt met de ‘shake to edit’-functie.

“We weten dat de moeite die videomontage kost de grootste frustratie van de gebruikers van hedendaagse actiecamera’s is”, zegt Corinne Vigreux, medeoprichter en Managing Director van TomTom Consumer. “Met de TomTom Bandit verkorten we de montagetijd van uren naar enkele minuten – alleen even je smartphone schudden!”

TomTom GPS-actiecamera - Just Shake to Edit 2“We hebben voor een simpele maar radicale aanpak gekozen om het probleem met videomontage op te lossen”, zegt Slobodan Stanisic, hoofd engineering bij TomTom. “Met bestaande actiecamera’s moet je eerst gigabytes met videomateriaal downloaden naar een krachtige PC, iets dat veel tijd in beslag neemt. Dan moet je de shots die je wil selecteren, samenvoegen en in het juiste formaat omzetten. Dit duurt vaak uren. Niet met de TomTom Bandit. We hebben een camera ontworpen waarbij het videomateriaal op de camera zelf wordt verwerkt, waardoor de montage veel simpeler en sneller kan.”

De TomTom Bandit Actiecamera is uitgerust met interne bewegings- en GPS-sensoren, die automatisch de spannendste momenten vinden en vastleggen op basis van snelheid, hoogte, G-kracht, versnelling en hartslag*(met TomTom Cardio). Hoogtepunten kunnen ook handmatig worden toegevoegd, met een druk op de knop van de camera of de afstandsbedienining*.

TomTom GPS-actiecamera - Just Shake to Edit 2De TomTom Bandit werkt met een smartphone-app, die beschikt over een supersnelle viewfinder. Videomateriaal kan direct worden teruggekeken op de app dankzij de ingebouwde mediaserver. In de videomontagemodus hoef je alleen maar simpelweg de smartphone te schudden om direct een spannende actiefilm te creëren. Gebruikers kunnen dan gemakkelijk aanpassingen maken, muziek toevoegen en overlays van gegevens zoals snelheid toevoegen, voordat ze de video met hun vrienden delen.

De TomTom Bandit Actiecamera produceert video’s van topkwaliteit. Hij beschikt over een groothoeklens, hoogstaande 16 MP CCD sensor en krachtige processor. De camera is ook volledig waterdicht, waardoor geen grote extra case nodig is **. Het stalen bevestigingssysteem heeft een quick release-mechanisme en het lage profiel van de TomTom Bandit ziet er goed uit op een helm.

TomTom GPS-actiecamera - Just Shake to EditTomTom GPS-actiecamera - Just Shake to EditDe uniek ontworpen Batt-Stick combineert een lange levensduurbatterij, microSD kaart en SuperSpeed USB 3.0. Hij kan direct via USB in een computer worden geplugd om op te laden en videomateriaal te downloaden, zonder dat daar extra kabels of adapters voor nodig zijn.

De TomTom Bandit Actiecamera is vanaf mei verkrijgbaar op tomtom.com en bij geselecteerde verkooppunten voor € 429,-. Ook is er vanaf juni een premium pack verkrijgbaar met extra accessoires om de TomTom Bandit Actiecamera nog beter te benutten. Er is een brede selectie accessoires te koop.

Voor meer informatie, ga naar http://www.tomtom.com/action-camera/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram