Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony maakt WiFi beschikbaar op de Smartwatch 3

Ze hebben misschien geen hip, rond schermpje gebruikt, maar ook bij de Smartwatch 3 laat Sony weer zien dat het veel ervaring heeft in het bouwen van smartwatches. Het is immers alweer de vierde (inderdaad) generatie van ze.

Google kondigde afgelopen week een grote update aan voor het Android Wear platform. Onderdeel van die update is de ondersteuning van WiFi for Android Wear. Howel Sony nooit de aanwezigheid van WiFi hardware in de SmartWatch 3 heeft aangekondigd, blijkt dit wel aanwezig.

Na de grote update van Android Wear kan jouw Smartwatch 3 via WiFi verbonden blijven met jouw smartphone op het moment dat de Bluetooth LE verbinding niet bruikbaar is. Bijvoorbeeld als jouw smartphone in de slaapkamer ligt en jij net even op de WC zit. Handig!

Verder krijgt de SmartWatch 3 SWR50 de nieuwe launcher van Google die ook gevoelig is voor gebaren. Er zijn meer always-on mogelijkheden, de lettertypen kunnen verder worden aangepast, er zijn nieuwe pop-up notificaties en je krijgt de mogelijkheid om emoticons op jouw smartwatch te tekenen waarna deze naar jouw chat app worden verzonden. Oké, dat laatste lijkt me in de praktijk wat lastig.

Overigens is dit niet de enige stap die Sony heeft gezet om zich met de SmartWatch 3 te kunnen onderscheiden. Zo kunnen sporters gebruik maken van de ingebouwde GPS en MP3 speler. Koppel de Smartwatch met een bluetooth headset en je kunt jouw smartphone gewoon lekker thuislaten. Binnenkort lees je alles over onze avonturen met de SmartWatch 3 in de review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.