Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Sony knalt de prijs van de Playstation TV omlaag

14 november 2014 kwam hij in de Europese schappen te liggen; de Playstation TV. Een nieuwe console op basis van de hardware van de PS Vita die natuurlijk ook de mogelijkheid heeft om games van de PS4 naar de TV te streamen. Een half jaar later zakt de prijs al flink omlaag.

Vandaag wist Sony Playstation namelijk te melden dat de prijs van de Playstation TV van €99,99 naar €69,99 zakt. Dat is €30 of afgerond 30% eraf. In een half jaar tijd en dat is de adviesprijs. Dat Sony de prijs zo snel, zo flink kan laten zakken is niet heel verrassend.

De hardware van de Playstation TV is gebouwd op de hardware van de PS Vita. Intern vinden we dus een quad-core ARM Cortex A9 processor met slechts 512MB werkgeheugen. De GPU is een Quad-Core PowerVR SGX543MP4+ met 128MB aan werkgeheugen en het geheel heeft slechts 1GB aan interne opslagruimte. De test moet je op dure memory cards plaatsen.

Kijken we naar de smartphonemarkt dan bestaat de Playstation TV onderhand uit de hardware van een smartphone die nog geen €79 mag kosten. En dan heeft Sony bij deze console nog niet eens de kosten voor een display, een paar speakers, een mooi design, mooie knopjes etc. Je zou bijna stellen dat het qua hardware nog een tientje of twee verder mag zakken.

Ben ik nu niet voerdreven negatief? Nee hoor. Ik ben van mening dat de Playstation TV een prachtig stukje hardware is, maar Remote Play kun je ook al gebruiken op je Xperia Z3 en daarmee naar een TV sturen. Net als bij enkele andere smartphones en tablets van Sony. Daarnaast is de Playstation TV niet/nauwelijks inzetbaar als mediaplayer, dus hij heeft echt maar één nut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.