Snel en simpel al jouw bestanden online met de Seagate Personal Cloud

Met de nieuwe Seagate Personal Cloud haakt Seagate in op de populaire, maar veel te krappe cloud opslagdiensten. Denk aan Dropbox, Box en Skydrive. Met de Personal Cloud zou je snel en simpel een enorme online opslagruimte op moeten kunnen zetten.

De Seagate Personal Cloud maakt het mogelijk om zonder al te veel moeite tot 8TB aan data online te zetten. Deze bestanden zijn daarna allemaal toegankelijk via de Seagate Media app. Jouw apparaten thuis kunnen na installatie ook gebruik maken van de data op de Personal Cloud. Zo kunnen TV’s, multiroom speakers en mediaplayers gebruik maken van protocollen als DLNA en AirPlay om bij alle media te komen.

Heb je echt belangrijke bestanden, dan zijn er uitvoeringen van de personal cloud met een dubbele harddrive die in RAID draait. Daarnaast kun je bepaalde delen van de NAS alsnog synchroniseren met online diensten als Amazon S3, Box, DropBox, Google Drive, HiDrive en Yandex.Disk. Zo weet je dat jouw bestanden veilig zijn, ook wanneer jouw huis tot de grond affikt. Het is bovendien ook mogelijk om de Personal Cloud als netwerk back-up drive te gebruiken voor PC’s en Mac’s.

Net als bij grotere NAS fabrikanten, levert Seagate een eigen app store op de Personal Cloud. Hiermee zijn extra apps te installeren die het gebruiksgemak van de Personal Cloud verder moeten vergroten. Van het draaien van WordPress tot het downloaden van bestanden via BitTorrent.

Beschikbaarheid

De Seagate Personal Cloud komt in 3, 4 en 5TB uitvoeringen op de markt. Daarnaast komt de 2-Bay variant in de formaten 4, 6 en 8TB. De Cloud Drive’s zijn er vanaf €179.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.