Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Hähnel HC-70D Infrapro met 4.5 sterren.

The Good
  • Goede grip voor weinig geld
  • Sluit qua design goed aan
  • Gratis afstandsbediening
  • Tweede tray voor gewone batterijen
The Bad
  • Alleen bij de kleinste details voel je dat het niet het origineel is.


Al vanaf mijn eerste Canon koop ik keurig bij iedere DSLR de bijpassende battery Grip. Bij aanschaf van de Canon 70D besloot ik hier voor het eerst vanaf te wijken. Gewoon om te kijken hoe ‘nep’ grips van andere merken zijn. De eerste die ik mag ervaren komt wel van een merk dat bekend staat om het afleveren van relatief goede producten en wel Hähnel met haar HC-70D Infrapro.

Unboxing

Hähnel maakt een goede start met de HC-70D. Net als bij de originele Canon grip krijg je ook bij Hähnel een tray om twee accupacks in te stoppen, een tray om een serie van zes AA batterijen in te stoppen (handig voor in nood) en een afstandsbediening… inderdaad, die krijg je er als buitengewoon aangename bonus bij.

Design

Maar eerst naar het design. Een compatible grip moet niet alleen goed op de DSLR aansluiten, maar ook nog eens passend zijn qua design. Dat wil zeggen, ik ben trots genoeg op mijn 70D, dat ik niet wil dat een non-Canon accessoire het design van de camera verstoren zal.

Hier is Hähnel met de HC-70D Infrapro buitengewoon goed in geslaagd. Niet alleen lijken de plastics qua look & feel overeen te komen, maar ook de prints op de grip zijn goed op kleur en goed van formaat. Hierdoor lijkt de grip op het oog een origineel te zijn. De rubber matjes die grip geven komen qua textuur ook lekker dicht bij het origineel.

De HC-70D heeft dezelfde knoppen en dezelfde bevestiging als het origineel. Ook bij deze HC-70D is gedacht aan een plekje om het batterijklepje op te bergen. Een klein, maar belangrijk detail. Ook aan de aansluiting van een Canon DR-E6 DC is gedacht. De DR-E6 DC is een accessoire waarmee je de 70D op het lichtnet kunt aansluiten. Handig voor studiogebruik.

Op één punt lijkt Hähnel duidelijik een eigen route te bewandelen. En dat is met het IR ontvangertje voorop de HC-70D. Deze is namelijk voor de eigen afstandsbediening die Hähnel als bonus meelevert. Hähnel lijkt hierbij te hebben gekozen voor een eigen protocol. Slim, want zo kan Hähnel dezelfde afstandsbediening ook bij producten voor andere merken meeleveren. Daar staat tegenover dat jouw camera niet zal reageren wanneer de grip niet onder de body zit. Bezwaarlijk? Niet echt.

Gevoel

Wanneer ik met de grip in de hand werk, merk ik dat de knoppen van de HC-70D op de juiste plekken zitten. De grip werkt buitengewoon intuïtief. Wat wel duidelijk anders aanvoelt, is de sluiting van de twee tray’s. Deze loopt net even iets stroever dan het origineel van Canon. Bezwaarlijk? Nee, maar hier voel je wel het verschil.

Ook bij het erin drukken van de twee batterijen, in dit geval de Hähnel Extreme camera accu’s, voel ik dat het net even iets stroever klikt. Ook hier is het weer een puntje waar het verschil merkbaar is, maar niet bezwaarlijk.

Afstandsbediening

De afstandsbediening is een relatief simpel model zoals we die wel vaker tegenkomen. Lekker compact en simpel. Er zit maar één knop op en die schiet meteen de foto. Dit is wat beperkt in vergelijking tot een afstandsbediening die echt voor de 70D gemaakt is, maar als bonus is het leuk meegenomen.

Hahnel HC-70D IMG_2233

Conclusie

De Hähnel HC-70D Infrapro is mijn eerste uitstapje in de wereld van non-originele battery grips voor Canon DSLR’s. Kijk ik naar het prijsverschil, zijn de kleinigheidjes die ik hierboven noemde prima weg te strepen. Vooral omdat het gebruikscomfort gelijk is aan het origineel. Dat er een afstandsbediening bij zit is een leuke bonus, maar niet heel hard nodig. Een echte 70D afstandsbediening geeft je gewoon meer optie. De afstandsbediening is dus een leuke bonus, maar geen reden op zich om voor de Hähnel te kiezen. Dit is een typisch geval van net niet perfect. Dus 4,5 sterren in plaats van 5.

Beschikbaarheid

De Hähnel HC-70D is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com. Distributie: Degreef & Partner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.